Florica Chereches: PSD lovește din nou, noaptea ca hoții! Ministrul Educației a demis prin fax, vineri seară, 13 inspectori școlari generali
Florica Chereches

Florica Chereches: PSD lovește din nou, noaptea ca hoții! Ministrul Educației a demis prin fax, vineri seară, 13 inspectori școlari generali

Ministrul Educatiei a comis-o din nou, dupa un tipar devenit traditie la PSD, cand, intr-o seara calduroasa de vara, i-a venit ideea de a „exmatricula” 13 inspectori generali, fara nici un motiv si folosind faxul din dotare. Acest lucru s-a intamplat vineri seara, cand probabil toate secretarele erau plecate acasa si nu mai avea cine sa-i redacteze circularele.

Lasand gluma la o parte, masurile luate de acest ministru sunt probabil ilegale, mai multi inspectori anuntand deja ca vor da in judecata ministerul pentru aceasta decizie. Toti acesti inspectori si-au ocupat posturile in urma unor concursuri si nu au fost „pusi” acolo de cineva.

Nu e de mirare ca aceasta decizie a creat un seism mediatic, dar si un tsunami de indignare printre parlamentari, oameni politici, dar si societatea civila.

Vicepreședinte al Comisiei de Învățământ, deputatul PNL Florica Chereches, a luat pozitie in fata acestei decizii, cerandu-i demisia ministrului Liviu Pop.

Va redam mai jos comunicatul deputatului Florica Chereches, in care aceasta il acuza pe Ministrul educatiei de sfidare si ii cere demisia acestuia.

„Pentru a netezi calea membrilor sau a simpatizanților PSD către inspectoratele școlare județene sau unități școlare, ministrul Pop a demis vineri seara târziu, după bunul obicei al PSD de a face lucruri nepermise noaptea, 13 inspectori școlari județeni, anunțându-le decizia prin ordin de ministru trimis prin fax. După doar două zile, domnul ministru vine și spune că cei interesați de a ocupa posturile vacante, să îi trimită prin fax sau email, un CV și o scrisoare de intenție.

Cu alte cuvinte, domnul ministru își permite să demită niște inspectori școlari care ocupă aceste posturi în urma unui concurs, și îi înlocuiește cu alți oameni, după bunul său plac, sau mai bine zis, după culoarea roșie a carnetului de partid. Și asta se întâmplă în plină desfășurare a sesiunii de toamnă a bacalaureatului, cu 3 săptămâni înainte de începerea anului școlar. Nu contează nici că foștii inspectori aveau un contract de management în desfășurare, nici că nu a existat vreo evaluare a performanței lor pentru care să fie pedepsiți, pur și simplu, s-a trecut peste orice, din interese de partid. Aștept totuși ca domnul ministru să ne comunice motivele acestei decimări, pentru că unii au anunțat deja că vor contesta în instanță această măsură și tot noi, cetățenii, vom deconta acest act intempestiv al domniei sale.

În mai puțin de două zile, în 22 de județe, adică în jumătate din țară, vor fi numiți, după bunul său plac,  inspectori școlari generali sau inspectori școlari generali adjuncți. Asta ne face să ne gândim la interesul PSD de a alimenta clientela politică cu bani din lucrări de renovări de unități școlare, producere de manuale și alte accesorii, dar și de a asigura mediul propice răspândirii ideologiei unui partid care nu are drept obiectiv dezvoltarea potențialului fiecărui copil pe care-l trimitem la școală, ci ne vrea dependenți de ajutoare sociale.

În loc să se ocupe de problemele serioase și grave ale sistemului de învățământ, de a adapta curricula școlară și planul de școlarizare astfel încât sistemul educațional să fie corelat cu nevoile pieței muncii, ca să nu ne mai plece tinerii din țară, în loc să facă ceva pentru reducerea abandonului școlar, în loc să susțină dezvoltarea învățământului profesional pe care îl îngroapă de câte ori poate, prin activiștii din minister sau din parlament, domnul ministru s-a trezit să facă demiteri de șefi a căror vină a fost probabil, că nu au ascultat orbește de comenzile politice.

Pentru un astfel de act de sfidare, vă cer demisia, domnule ministru, cu cât mai repede, cu atât mai bine pentru viitorul învățământului din țara noastră!

Florica Cherecheș, Deputat PNL, Vicepreședinte al Comisiei de Învățământ”

Citeste si: Alte articole cu si despre Florica Chereches

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News