Florica Chereches: Greselile din manualele scolare au devenit o obisnuinta
Florica Chereches

Florica Chereches: Greselile din manualele scolare au devenit o obisnuinta

Florica Cherecheș, Deputat PNL de Bihor, Vicepreședinte al Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport interesata de problema greselilor aparute in manualele scolare, a trimis o intrebare legata de acestea domnului Valentin Popa, Ministrul Învățământului

În urmă cu un an, aproape 200 de scriitori, profesori și academicieni atrăgeau atenția că impunerea editurii unice va duce la scăderea calității și la ridicarea prețurilor manualelor școlare. Și din nefericire, predicțiile acestora s-au adeverit, iar la începutul acestui an școlar, sute de mii de manuale de Geografie și Istorie conțin greșeli de conținut sau de formă. Iată care este nivelul erorilor de care se fac responsabili funcționarii din MEN angrenați în spirala haotică a tipăririi tuturor manualelor la o singură editură, unică, cu statut de monopol, Editura Didactică și Pedagogică, agreată în acest an de minister.

Având în vedere faptul că in Ministerul Educației funcționează un departament specializat ce este abilitat cu supervizarea editării manualelor din preuniversitar, Centrul Național de Evaluare și Examinare (CNEE) care proiectează și coordonează sistemul național de evaluare și examinare a elevilor din învățământul preuniversitar și coordonează procesul de evaluare a manualelor școlare, vă rog, Domnule Ministru, să îmi răspundeți la următoarele întrebări:

  • Câte manuale de Geografie de clasa a VI-a aprobate prin OMEN nr. 3.970/15.06.2018 au fost tipărite?
  • Cât a costat scrierea, editarea si tipărirea acestor manuale?
  • Cine este responsabil pentru greșelile care apar în acest manual și care sunt măsurile pe care le luați pentru ca elevii să aibă manuale corecte în acest an şcolar?
  • Cum veți corecta celelalte manuale de clasa a VI-a, greşite de asemenea? Mă refer la cele de la disciplinele Biologie, Istorie şi cine ştie ce va mai apărea.-La începutul anului, manualele vor fi pe băncile copiilor cu aceste greșeli sau aveți în vedere măsuri de corectare a situației? Cum ne asigurați că elevii vor primi informații corecte, într-o limbă română corectă, în toate manualele produse de EDP?

 

loading...