Florica Chereches: Cât să mai aștepte ONG-urile până încheiati “procesul de avizare externă”, domnule ministru Budăi?
Florica Chereches

Florica Chereches: Cât să mai aștepte ONG-urile până încheiati “procesul de avizare externă”, domnule ministru Budăi?

Deputatul liberal, Florica Chereches sustine ca ONG-urile, deși preiau o mare parte din problemele societății, ocupându-se de persoanele vulnerabile, nu sunt sprijinite de actualul guvern, ba dimpotrivă, sunt permanent împovărate de noi cerințe care presupun eforturi uriașe. Iar când e vorba să primească ceva ce li se cuvine, promis de Guvern, au de așteptat nepermis de mult.

Intr-un comunicat, trimis InfoOradea, deputatul Florica Chereches explica: “La începutul lunii martie, am adresat o intrebare ministrului muncii cu privire la aprobarea standardului minim de cost pentru servicii sociale, iar răspunsul primit este halucinant.” 

De asemenea, aceasta arata ca pe site-ul Ministerului Muncii a fost publicata, in luna noiembrie a anului trecut, o dezbatere pe marginea Proiectului de Hotarare care stabileste noi standarde de cost pentru serviciile sociale si care prevede faptul ca acesta va intra in vigoare in luna ianuarie 2019 si totusi, desi ne aflam in luna aprilie, acesta nu a intrat in vigoare, explicand ca, motivul invocat de Ministerul Munci ar fi ca acesta se afla in procesul de avizare externa. 

Cost standard Chereches

Nu același lucru le pot spune ONG-urile care oferă servicii sociale, beneficiarilor lor! Ele sunt nevoite să găsească soluții ca să reușească să ofere în continuare serviciile atât de necesare persoanelor vulnerabile.“, se arata in comunicat.

Cât să mai aștepte ONG-urile  până încheiati “procesul de avizare externă”, domnule ministru, intreaba Florica Chercehes. Suntem în aprilie și noile standarde trebuiau să intre în vigoare din 1 ianuarie 2019!

Rușine, domnule ministru!