Incepe reabilitarea strazii Calea Bihorului. Trotuare noi, locuri de parcare, zone verzi si accese auto
Stiri Oradea

Incepe reabilitarea strazii Calea Bihorului. Trotuare noi, locuri de parcare, zone verzi si accese auto

Ieri, 10 aprilie 2019, viceprimarul Florin Birta s-a întâlnit cu locuitorii de pe strada Calea Bihorului pentru a discuta detalii legate de proiectul privind reabilitarea străzii.  Proiectul prevede aducerea străzii la capacitatea necesară pentru a asigura continuitatea între drumul rapid (care face legătura între Podul Mareșal Constantin Prezan și Podul Teodor Neș peste calea ferată) și drumul de legătură între strada Suișului (DN19) și Calea Bihorului (DJ767F).

Reabilităm acest drum pentru a face conexiunea între drumul expres și legătura nouă de la Real Episcopia cu strada Suișului, pentru un acces mai facil spre Satu Mare și pentru a avea o rută alternativă la circulația din zona centrală. Acest drum va fi folosit ca o rută alternativă mai ales atunci când vom începe lucrările la cele două pasaje din centrul civic”, a declarat viceprimarul Florin Birta.

Proiectul prevede realizarea unei structuri rutiere noi pe o lungime de 2.051,25 metri precum și amenajarea a 22 de locuri de parcare oblice, cu o suprafață totală de 320,00 mp. De asemenea, se vor realiza trotuare cu lățimea de 1,50 ml, cu racord la nivelul carosabilului în dreptul trecerilor de pietoni, ziduri de sprijin pe o lungime de 280 m cu o înălțime medie de 1,60 m, accese auto și zone verzi pe o suprafață de 14934,00 mp.

Pentru siguranța circulației sunt prevăzute marcaje longitudinale, transversale și diverse, indicatoare rutiere, precum și treceri pentru pietoni marcate corespunzător.

În ceea ce privește canalizarea pluvială, conform proiectului se vor amenaja colectoare, rigole transversale, guri de scurgere și cămine de vizitare.

Pentru eliberarea amplasamentului în vederea lărgirii carosabilului și realizarea obiectivului, se impune și devierea rețelelor electrice existente.

În acest moment se lucrează la săpătura de la caseta de lărgire a drumului de pe partea dreaptă.

Ordinul de începere a lucrărilor a fost dat în data de 14.03.2019, lucrările fiind executate de asocierea de firme S.C. DRUM ASFALT  S.R.L. (lider de asociere)  – S.C. TRAMECO S.A. (asociat) – S.C. DRUMURI BIHOR  S.A. (asociat) – S.C. AMPER PROIECT (subcontractant instalații electrice). Proiectarea a fost realizată de S.C. PROEXCO S.R.L.

Valoarea lucrărilor este de 5.152.329,57 lei fără TVA, termenul estimat de finalizare fiind 14.09.2019.

Ne găsiți și pe Google News