Cornel Popa: România, un ultim avertisment din partea Comisiei Europene
Cornel Popa

Cornel Popa: România, un ultim avertisment din partea Comisiei Europene

evomag.ro
Ieri seară, în cadrul comisiei pentru libertăți civile, justiție şi afaceri interne (LIBE) din Parlamentul European, prim-vicepreședintele Comisiei Europene Frans Timmermans a transmis un ultim avertisment României: nu vom ezita să luăm măsuri, să aducem în fața instanței Guvernul român daca nu va da curs recomandărilor noastre, ale GRECO și ale Comisiei de la Veneția.

          Parlamentul European ar urma să adopte o rezoluție cu privire la situația din România în luna noiembrie. O rezoluție care ar fi bine de evitat, pentru că riscă doar să amestece lucrurile. Însă nu o vom putea evita, dacă cei din coaliția majoritară nu vor renunța la modificarea legilor justiției. Momentan dezbaterea despre această rezoluție s-a amânat având în vedere că, în a doua săptămână a lunii octombrie, președintele Klaus Iohannis va susține un discurs despre viitorul Uniunii Europene, în plenul Parlamentului European de la Strasbourg. Din nou observăm că singura voce respectată pe plan extern este cea a președintelui Iohannis.

          Mai mult, liderul grupului PPE, Manfred Weber, a transmis, după întâlnirea cu premierul Viorica Dăncilă, că este extrem de îngrijorat de situația din România, arătând că facem pași înapoi în ceea ce privește lupta anticorupție, cerând de urgență Guvernului român să oprească acţiunile care angajează România într-o izolare cruntă.

Avand in vedere acesteam Senatorul liberal, Cornel Popa a facut urmatoarea declaratie poliitca:

decathlon.ro

          Stimați colegi din coaliția de guvernare,

          Vă rog să înțelegeți că nu puteți duce de nas Parlamentul European și Comisia Europeană prin scrisori și declarații mincinoase. Din contră, faceți mai mult rău decât bine. Ați acuzat reprezentanții PNL că pun România într-o lumină proastă la nivel european, dar până acum doar pe doamna Viorica Dăncilă am auzit-o să vorbească despre români în sens negativ, referitor la protestatarii pașnici care au participat la mitingul din 10 august.

          Astfel, fac un apel către aceia dintre dumneavoastră care sunt de bună credință să insistați pe lângă colegii de coaliție şi să luați în seamă observațiile formulate de GRECO și Comisia de la Veneția, să opriţi şirul dezinformărilor şi minciunilor prezentate Uniunii Europene despre România și nu în ultimul rând să renunțați la modificările aduse legilor justiției.