Cornel Popa ii cere ministrului Eneregiei implicare in finantarea extinderii retelelor de gaze in tara
Cornel Popa

Cornel Popa ii cere ministrului Eneregiei implicare in finantarea extinderii retelelor de gaze in tara

România se află în topul țărilor cu cei mai mulți restanțieri la utilități din Europa, după Grecia, Bulgaria şi Croația, conform Energy Policy Group (EPG), arata Cornel Popa, senatorul PNL Bihor

Explicația este că sunt mulți locuitori cu venituri mici şi avem un indice ridicat de inegalitate socială, adică diferențe mari între venituri. Totodată, există un număr mare de consumatori aflați în sărăcie energetică, iar mulți nici măcar nu au acces la energie.

Prețul energiei electrice, în România, este sub media europeană raportat la puterea de cumpărare a populației, ceea ce nu este neapărat un lucru bun, întrucât nu sunt încurajate investițiile în tehnologii noi, mai eficiente.

Legat de aceste investiții noi Senatorul Cornel Popa il intreaba pe ministrul Energiei, ANTON ANTON: „când considerați că vor putea primăriile să depună proiecte de finanțare pentru studiile de fezabilitate legate de introducerea rețelelor de gaz, acum că a devenit de utilitate publică? Când estimați că va apărea un ghid de finanțare pentru a putea informa din timp autoritățile locale despre această oportunitate?

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News