Cornel Popa catre Carmen Dan, ministrul de Interne: Vreti sa controlati activitatea romanilor pe Facebook?
Cornel Popa

Cornel Popa catre Carmen Dan, ministrul de Interne: Vreti sa controlati activitatea romanilor pe Facebook?

Recent, la audierile din Comisia de apărare a Senatului ați declarat și dumneavoastră și mai mulți colegi că pregătiți o lege pentru controlul Facebook-ului, spune Cornel Popa, adresandu-se ministrului de Interne, Carmen Dan

În această perioadă, Comisia Europeană și Parlamentul European derulează programul WIFI4EU, prin care oferă primăriilor fonduri europene pentru introducerea rețelelor de internet wireless. Iar România este locul 5 în lume ca viteză a internetului.

Internetul oferă omului modern o mulţime de avantaje, care ii ușurează sau ii îmbunătățesc viața, fie îl ajută sa economisească timp, bani, fie îi oferă modalități de divertisment. În iulie 2016, o rezoluție ONU a declarat că accesul la internet este un drept uman de bază.

În acest context, Cornel Popa a interpelat-o e Carmen Dan, chestionand-o cu privire la cele declarate de aceasta: „dumneavoastră intenționați să controlați site-urile de socializare, o intenție care pare un prim pas spre cenzura internetului. Iată de ce vă întreb ce aspecte doriți să controlați în activitatea cetățenilor pe Facebook? Și cum veți garanta accesul necenzurat a cetățenilor la acest drept uman de bază?”

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News