Cornel Popa: Brățările electronice – imperativ necesare în cazul violenței domestice!
Cornel Popa

Cornel Popa: Brățările electronice – imperativ necesare în cazul violenței domestice!

Violența domestică reprezintă o problemă majoră în societatea noastră. Din nefericire, cazurile de violență în familie s-au accentuat, iar statisticile ministerului de resort indică faptul că în decursul anului trecut au fost înregistrate peste 35.600 de reclamații.

Astfel, senatorul liberal, Cornel popa, explica ca a mai fost făcut un pas, la finele anului 2018, prin intrarea în vigoare a ordinului de protecție provizoriu, prin care li se interzice agresorilor să se apropie de victimă. Cu toate acestea, multe dintre victime sunt agresate din nou, iar viața le este pusă în pericol. De aceea, soluția o reprezintă implementarea brățărilor electronice!

Doamnă Ministru, având în vedere această situație și pentru a fi evitată repetitivitatea agresiunilor care, de multe ori, așa cum a fost prezentat în spațiul public, a dus și la crime, vă întreb: când veți implementa sistemul brățărilor electronice și vor putea fi folosite efectiv pentru protejarea victimelor?„, scrie liberalul Cornel Popa, intr-o interpelare adresata ministrului de interne, Carmen Dan.

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News