Cornel Popa: Angajatorii din mediul urban isi gasesc tot mai greu forta de munca
Cornel Popa

Cornel Popa: Angajatorii din mediul urban isi gasesc tot mai greu forta de munca

Senatorul Liberal, Cornel Popa, l-a interpelat pe Ministrul Muncii și Justiției Sociale, MARIUS-CONSTANTIN BUDĂI, cu privire la lipsa forței de muncă în mediul urban, precizand ca, angajatorii din mediul urban isi gasesc tot mai mult  forta de munca

Conform Institutului Național de Statistică, ne confruntăm cu un fenomen contrar evoluţiei din majoritatea țărilor dezvoltate, respectiv populația se mută de la oraș la sat. În anul 2017, peste 109.000 de români s-au mutat din orașe la sate, în timp ce în sens invers s-au mutat doar 87.000 de români.

Prin Strategia Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă 2014-2020, Guvernul României și-a asumat o rată de ocupare de 70% pentru populația în vârstă de 20-64 de ani. Totuși, observăm că într-o societate aflată în curs de dezvoltare, angajatorii din orașele mari nu reușesc să atragă potențiali angajați din zonele rurale.

În acest context, vă întreb: având în vedere că Strategia Naţională menţionată anterior are termen de implementare anul 2020, care este rata de atingere a indicatorilor din cadrul acesteia şi ce măsuri aţi gândit în acest sens pentru perioada următoare?

loading...