BusBihor, prima aplicatie mobila, din tara, de monitorizare a curselor de autobuze din judet
Stiri Bihor

BusBihor, prima aplicatie mobila, din tara, de monitorizare a curselor de autobuze din judet

Consiliul Judetean Bihor anuntat, ieri, 18.01.2018, intr-o conferinta de presa lansarea aplicatiei mobile BusBihor, in cadrul programului judetean de transport, in care sunt inclusi, in premiera nationala, 42 de operatori licentiati de transport, si 257 de mijloace de transport.

Aplicatia BusBihor, este o premiera nationala, fiind prima astfel de aplicatie, ce este utilizata pe transportul judetean, din tara si care nu doar monitorizeaza cursele judetene, ci arata si timpii apriximativi de parcurs pana la statiile intermediare din judet.

Vreau sa va anunt ca s-a reusit anul trecut, 100%, sa se monteze pe fiecare mijloc de transport care efectueaza curse regulate in judetul Bihor aparate GPS. Doar cu doua firme micute nu ne-am descurcat, care ulterior s-au retras, fiindu-le retrase licentele de transport. Dar am reusit sa se faca primii pasi pentru a iesi din zona gri a transportului in comun“, a declarat, in conferinta de presa, presedintele CJ Bihor, Pasztor Sandor.

Consiliul Județean Bihor si-a propus, inca din 2017 sa faca investitii in serviciile de transport judetean, astfel, acesta a avut in vedere implementarea unei platforme de monitorizare a curselor (GPS), o aplicatie mobila pentru calatori si un sistem de e-ticketing, prin care calatorii, de pe un anumit traseu, pot cumpara bilete in online.

Programul prezinta toate informatiile posibile, in timp real, privind mobilitatea microbuzelor sau autobuzelor, orice ruta, numarul de inmatriculare al autobuzului, pozitia lui pe teren, intre statii, cand si cu ce intarziere ajunge intr-o anumita statie etc. Calatorii vor putea, anonim, sa aprecieze o cursa, prestatia soferului, curatenia in mijlocul de transport etc, dar si sa semnaleze aspecte mai putin placute, reclamatii si sugestii.

Partea care i-a speriat cel mai tare pe transportatori – ceea ce e de inteles, pentru ca este o activitate de pionierat acest sistem care reuneste 42 de operatori de transport, este o premiera in Romania, comparativ cu alte aplicatii facute pentru unul sau maxim doi operatori – este trecerea de la dispecerizarea pe hartie la cea electronica a mijloacelor de transport. Inertia este foarte mare si frica de nou. Aplicatia are in spate un sistem de monitorizare necesar atat Consiliului Judetean, cat si operatorilor in gestionarea propriilor lor flote“, a declarat Vlad Gaje.

Functionalitatile principale ale aplicatiei BusBihor
  • Cauta statiile din jurul tau
  • Afla cursele care circula
  • Vezi unde se afla autobuzul si cat mai face pana in statia ta
  • Evalueaza cursa cu care circuli si fa o sugestie

Aplicatia poate fi descarcata  de aici:  BusBihor