Astazi incepe Toamna Oradeana. Afla tot ce trebuie sa stii despre eveniment.
Evenimente

Astazi incepe Toamna Oradeana. Afla tot ce trebuie sa stii despre eveniment.

Au mai rămas cateva ore până la startul Toamnei Orădene, ediția a 26 – a, pentru care organizatorii a pregătit o mulțime de surprize. Porțile festivalului se vor deschide începând cu orele 12:00, cu preparate delicioase, activități pentru cei mari și cei mici, și concerte.. 

Programul festivalului include o serie de activități și momente muzicale inedite, iar publicul se va putea bucura de o experiență completă ce va include ritmuri de jazz, pop, evenimente culturale spectaculoase și multe surprize. Carla’s Dreams, Holograf, Byron și Robin & The Backstabbers, Directia 5, sunt doar câteva din numele prezente la evenimentul devenit deja tradiție, cărora li se vor alătura și alți reprezentanți cu renume, atât la nivel național cât și internațional.

Toamna Oradeana vine anul acesta cu un program atent gândit pentru a aduce distracția în rândul vizitatorilor. Timp de 4 zile organizatorii vor oferi orădenilor și turiștilor evenimente și activități culturale care să îi facă pe aceștia să fie mândri de un oraș în sărbătoare.

Program Festivalul Toamna Oradeană 2016

Arta culinara la Toamna Oradeana

Pe lângă programul artistic, organizatorii le-au pregătit orădenilor o surpriză delicioasă, astfel că, în cadChef Foa la Oradearul acestei festivități, va ajunge la Oradea cea mai gustoasă experiență culinară din România: Street FOOD Festival.

Street FOOD Festival Oradea își va deschide bucătăria savuroasă în perioada 6 – 9 Octombrie 2016 în cadrul evenimentului Toamna Orădeană.

De la pizza cu cele mai proaspete ingrediente, la preparate tex-mex aromate și ușor picante, la burgeri suculenți cu toppinguri surpriză și produse pe grill înnecate în sosuri alese special și până la deserturi din cele mai diverse, beri artizanale 100% românești, vinuri alese din podgorii locale, dar și din alte regiuni geografice.

“Dragi orădeni, vă mulțumim că ne-ați invitat în frumosul vostru oraș și mulțumim pe această cale și autorităților, sponsorilor și tuturor celor care se implică pentru reușita acestui eveniment. Cunoaștem deja tradiția Toamnei Orădene și suntem extrem de încântați și onorați că începând cu această ediție vom fi parte din povestea voastră. Cu atât mai mult cu cât această invitație ne ajută să confirmăm încă o dată promisiunea făcută tuturor gurmanzilor: Street FOOD Festival vrea să ajungă la toți pofticioșii din întreaga țară. Anul acesta am pornit de la Cluj și ne-am continuat traseul prin Iași șiOradea. Abia așteptăm să vă spunem ce punem la cale pentru anul viitor, așadar stați pe aproape.” Constantin Covaliu, Managing Partner Why Not.

Piata Unirii este pregatita pentru Toamna Oradeana 2016

Pe toată durata festivalului, circulaţia rutieră între strada Primăriei şi Traian Moşoiu va fi oprită, carosabilul din Piața Unirii fiind în această perioadă ocupat de comercianți și restaurante mobile.

Amenajarea Pieței Unirii va fi compusă din mai multe zone: relaxare, concerte, food și zonă de activități pentru copii. Cetatea Oradea va contribui la programul cultural al sărbătorii orașului din acest an, acolo urmând să fie organizate evenimente culturale sub umbrela Galei traficantului de Cultură. Tot în cadrul Toamnei Orădene Teatrul Regina Maria va organiza în data de 9 octombrie un spectacol special creat pentru acest eveniment.

Circulatie Piata Unirii Toamna Oradeana

Toamna Culturala in Cetatea Oradea

Alături de momentele muzicale anunţate anterior, programul festivalului include şi evenimente culturale care se adresează unui public mai exigent: în Cetatea Oradea.

Astfel, Cetatea Oradea, a lansat evenimentul Toamna Culturala in Cetate, ce se va desfasura in perioada 7-9 octombrie 2016 si in al carui program regasim: expozitii de arta plastica, arta fotografica, arta culinara, proiectii de filme, ateliere mestesugaresti, teatru, concerte si multe altele.

Toamna Culturala in Cetatea Oradea 2016

Centrul pentru Experimentare și Cercetare Artistică va organiza, în cadrul Galei Traficantului de Cultură, evenimente artistice pe cele 5 scene mobile care vor fi puse la dispoziția cetățenilor.

Vremea la Toamna Oradeana

Daca astazi se anunta ploi si temperaturi de 8º C, la ora pranzului, incepand de Vineri vremea va deveni treptat frumoasa, cerul se va degaja iar temperatura aerului va incepe sa creasca usor, astfel ca sambata si duminica temperatura aerului va fi de 14º-15º C

Asadar, 4 zile de distractie, arta si cultura, ii asteapta pe oradeni, dar nu numai, la cel mai spectaculos eveniment al anului, in Oradea.

loading...