Eberspaecher a deschis astazi o noua fabrica la Oradea. 150 de locuri de munca, disponibile in 2016
Stiri Oradea

Eberspaecher a deschis astazi o noua fabrica la Oradea. 150 de locuri de munca, disponibile in 2016

Grupul Eberspaecher deschide astăzi la Oradea, o fabrică nouă pentru tehnologia de evacuare a gazelor de eşapament, în care urmează a se produce catalizatori şi amortizoare de zgomote pentru producători europeni de automobile. Această  extindere a capacităţilor de fabricaţie este impusă de creşterea puternică a sectorului Exhaust Technology pe fondul obţinerii de noi comenzi.

Fabrica va produce convertoare catalitice și amortizoare de zgomot de evacuare pentru producătorii de automobile din Europa. Creșterea puternică a diviziei de tehnologie de evacuare prin noi contracte face necesară extinderea capacităților de producție.

Eberspaecher Oradea se intinde pe o suprafata de 11 hectare, incluzand zonele logistice de producție precum și un complex de birouri. Până în anul 2020, este planificată o capacitate de producție anuală de 1,5 milioane de convertoare catalitice precum și până la 5 milioane de țevi. La capacitate maximă, un convertor catalitic va fi produs la fiecare 15 secunde, pe noile linii de producție automatizate și extrem de flexibile.

Se vor crea aproximativ 150 de locuri de muncă în 2016, iar pe termen mediu până la 650 de noi angajați sunt planificati spre angajare, pana in 2020, pentru ca fabrica sa lucreze la capacitate maximă.

Criteriul prin care Oradea a fost aleasa pentru noua fabrica, a fost dat de conexiunile logistice excelente la principalele rute de trafic către clienții europeni, dar si de tehnicienii și inginerii locali bine pregătiți.

“Cu noua amplasare ne continuam orientarea spre producția strategica globala precum și traiectoria de creștere la nivel mondial.”, a spus Dr. Thomas Waldhier, CEO Eberspaecher.

In ultimii cinci ani, Grupul și-a extins activitățile la nivel mondial, avand, la ora actuala, peste 20 de fabrici noi în Germania și în alte tari din lume.

loading...