Captura impresionanta de canabis la Tinca. Doi frati cultivau canabisul intr-un solariu. FOTO / VIDEO
Comunicate de presa

Captura impresionanta de canabis la Tinca. Doi frati cultivau canabisul intr-un solariu. FOTO / VIDEO

Procurorii DIICOT Oradea au reusit o captura impresionanta de canabis, intr-un solariu din gradina a doi frati din Tinca. Astfel, anchetatorii au găsit, la fata locului, cca. 5 kilograme de canabis uscat şi 151 de kilograme de masă verde.

Potrivit DIICOT. unul dintre cei doi fraţi a fost prins în flagrant delict, marți, la orele prânzului, în parcarea Oradea Shopping City, cu 100 grame de cannabis, incercand sa vanda marfa unui investigator sub acoperire. Procurorii uu continuat perchezițiile domiciliare pe terenul, luat în arendă de familia celui prins, din comuna Tinca.

„Într-un solariu s-au descoperit 153 plante de canabis, aflate în vegetaţie, cu o mărime între 0,5 şi 1 metru fiecare, şi alte 10 plante cu o mărime de 2- 3 metri fiecare, din care după recoltare a rezultat 151 kilograme de masă verde”, transmit procurorii

interlink.ro

 

Din recolta anului 2015, acestia au vândut prin intermediul a trei dealeri, 911 grame de cannabis, aflaţi deja în atenţia DIICOT Oradea pentru trafic de droguri, dar şi direct unor consumatori orădeni. Cea mai mare parte, cca 5 kg, a fost gasit de procurorii DIICOT in urma perchezitiei.

De asemenea, în aceeași localitate, au fost descoperite, într-o hală folosită de cel în cauză, alte 5,2 kg. de muguri de cannabis. 

La activități au participat și polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor.

Cei în cauză au fost prezentați procurorului D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Oradea, care a dispus reținerea acestora pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunilor de cultivare ilegală de cannabis și trafic intern de droguri de risc.

Ne găsești și pe Google News