An bogat in evenimente in Oradea, in 2017. Ce evenimente ne pregatesc Primaria si APTOR
Evenimente

An bogat in evenimente in Oradea, in 2017. Ce evenimente ne pregatesc Primaria si APTOR

Anul 2017 va fi un an mult mai bogat in evenimente, decat 2016, iar calendarul evenimentelor din Oradea 2017 va include, targuri, expozitii, concerte, weekenduri tematice, spectacole de teatru stradal, sport si multe altele.

Asociatia pentru Promovarea Turismul din Oradea si Regiune, va fi si in acest an principalul organizator al evenimentelor publice, organizate de Primaria Oradea, in colaborare cu diversi parteneri, interesati sa desfasoare evenimente in municipiul Oradea.

In lipsa unui calendar ale evenimentelor, intarziat din cauza aprobarii tarzii a bugetului, am stat de vorba cu dl. Mihai Jurca, directorul APTOR, care ne-a facut o scurta trecere in revista a principalelor evenimente, ce se vor desfasura in Oradea in anul 2017.

Astfel calendarul evenimentelor va debuta cu „Targul de Paste 2017″, ce se va desfasura intre 7 si 17 aprilie, in Piata Unirii si care va avea ca si componenta artistica un spectacol de teatru stradal

interlink.ro

In 20 aprilie, „Eliberarea Oradiei” va fi sarbatorita cu un concert folcloric, desfasurat in Piata Unirii, „care va fi mult mai bun din punct de vedere calitativ decat cel de anul trecut„, ne precizeaza Mihai Jurca

Ziua de 1 Mai va fi sarbatorita cu mici si bere, asa cum au cerut multi oradeni

Luna mai va fi dedicata celebrarii jubileului Sfantul Ladislau, iar in saptamana 8-14 mai, impreuna cu Episcopia Romano-Catolica se vor desfasura o serie de evenimente in acest sens, ce vor culmina cu aducerea moastelor Sf. Ladsialu

Intre 18 si 21 mai, festivalul care a reușit să bucure sute de mii de gurmanzi și să câștige popularitate foarte repede în 2016 va ajunge anul acesta din nou in Oradea. Toți gurmanzii care doresc să participe la evenimentele Street FOOD Festival 2017 sunt invitați să își noteze în calendar perioada 18-21 mai, data la care  vor fi prezenti in Piata Unirii din Oradea.

In luna iunie, in perioada 1-4 iunie, se va desfasura la Oradea, „Turul Ciclist a Bihorului 2017, care va avea punct de plecare si sosire Piata Unirii. In acelasi timp, in Cetatea Oradea, va avea loc un eveniment de weekend dedicat copiilor, cu ocazia Zilei Copilului.

In perioada 8-11 iunie se va desfasura a doua editia a „European Music Open la Oradea 2017”, evenimentul desfasurandu-se in Piata Unirii.

In luna Iulie va avea loc un alt mare eveniment: „Zilele Cetatii Oradea 2017″, desfasura in cetatea Oradea, iar ca inedit, in acest an, vom organiza concerte de fanfara, in care orchestra se va plimba prin tot orasul, precizeaza Mihai Jurca

In luna august se desfasura evenimentul, deja indragit de oradeni: „Cinema in Santul Cetatii 2017„, in parteneriat cu Digi24 si DigiFilm, iar la inceputul lunii august un campionat de streetball,

In perioada cuprinsa intre sfarsitul lunii august si prima saptamana de septembrie, in Piata unirii se vor amplasa parcuri  de joaca tematice (linghispiruri, masinute, etc), avand scopul de a atrage in Cetatea Oradea, pe turistii ce ne vor vizita orasul, dar si pentru a oferi un mod de petrecere a timpului liber pentru oradenii care nu sunt plecati in vacante.

In septmebrie vor avea loc evenimente precum „Sarbatoarea Recoltei 2017„, „Festival de Teatru scurt„, „Festivalul Culturii Slovace„.

Luna octombrie este dedicata evenimentului „Toamna Oradeana 2017 ” si „Zilele Orasului Oradea 2017”, ce se vor desfasura si in acest an in Piata Unirii.

Spre sfasitul anului, vor fi evenimente ca Ziua Nationala a Romaniei, Targul de Craciun Oradea 2017 si inedit, un „Concert Extraordinar de Revelion”

Pe langa aceste evenimente principale, APTOR  va organiza in fiecare weekend prelungit cate un eveniment, iar pe parcursul anului, vor fi organizate weekenduri turistice cu tematici inspirate din obiceiurile locale, dar si  din alte zone ale tarii, weekend moldovenesc, weekend brasovean, weekend sibian, weekend evreiesc, weekend italian, etc. Acestea se vor desfasura in Cetatea Oradea.

Una peste alta, evenmentele desfasurate in Oradea au ca scop, atat promovarea Oradiei ca destinatie turistica, dar si pentru comunitatea locala, avida de activitati, in special pe perioada verii

Dupa ce APTOR va definva calendarul, in perioada urmatoare, infoOradea.ro va va prezenta un calendar exact al evenimentelor din Oradea in 2017, astfel incat oradenii, dar si turistii, care vor veni sa ne viziteze sa-si poata programa vacantele, incercand sa nu piarda evenimentele indragite.

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News