Zilele Culturii Slovace, in Cetatea Oradea, in perioada 15-17 septembrie 2023
Evenimente

Zilele Culturii Slovace, in Cetatea Oradea, in perioada 15-17 septembrie 2023

Asociația pentru promovarea turismului din Oradea și regiune (Visit Oradea), Primăria Municipiului Oradea și Uniunea Democratică a Slovacilor şi Cehilor din România, cu sprijinul Departamentului pentru slovacii din diaspora din cadrul Guvernului Slovaciei, organizează cu ocazia Zilei Naționale a Republicii Slovace, în intervalul 15-17 septembrie 2023, Zilele Culturii Slovace.

Evenimentul se va desfășura în Cetatea din Oradea și va debuta în data de 15 septembrie cu vernisajul expoziției „Frumusețea în costum popular slovac”. În ziua de 16 septembrie cetatea va găzdui manifestări culturale precum dansuri și cântece tradiționale slovace, concursuri gastronomice, produse culinare tradiționale slovace, dar și concerte, unde ne vor încânta formațiile Čardáš din Abova și Kollárovci. În data de 18 septembrie evenimentul Zilele Culturii Slovace se va încheia cu o slujbă religioasă în Biserica Romano-Catolică din cetate.

Uniunea Democratică a Slovacilor şi Cehilor din România dorește să mulţumească celor care au sprijinit de-a lungul timpului proiectele şi iniţiativele comunităţilor slovace din România, lansând invitația către toți cei interesați să participe la activitățile din program.

PROGRAM
Vineri, 15 septembrie

  • 17:00 – deschiderea vernisajului „Krása v kroji” „Frumusețea în costum popular slovac”

Sâmbătă, 16 septembrie – Cetatea Oradea

  • 09:00 – 18:00 – Concurs gastronomic, prezentarea culturii culinare slovace, găluște slovăcești cu brânză „halušky”, plăcinte slovăcești cu cartofi „točňe”
  • 14:00 – 19:00 – Program cultural artistic, ansambluri folclorice a comunităților slovace din România
  • 19:30 – 21:00 – Concert trupa Kollárovci Slovacia

Duminică, 17 septembrie 2023

  • 13:00 – 14:30 – hramul bisericii Sfânta Fecioară Maria Îndurerată

Ne găsiți și pe Google News