Vremea in Oradea, in saptamana 28 noiembrie – 4 decembrie. Ninsori, vant si temperaturi scazute
Vremea

Vremea in Oradea, in saptamana 28 noiembrie – 4 decembrie. Ninsori, vant si temperaturi scazute

Vremea se va raci accentuat si va ramane rece pe tot parcursul saptamanii, cuprinse intre 28 noiembrie si 4 decembrie, ne avertizeaza Administratia Nationala de Meteorologie. 

Astfel ANM a trimis o informare, valabila pentru vestul tarii, in zilele de 27-29 noiembrie, precipitaţii moderate cantitativ, intensificări ale vântului, viscol în zona montană, răcire accentuată.

Astfel incepand din aceasta noapte si pe parcursul zile de luni 28 noiembrie, vremea se va raci accentuat si va ninge, existand posibilitatea depunerii unui strat de zapada. Vantul va avea intensificari temporare, cu viteze de 50-60 km/h, iar temperatura aerului nu va depasi la amiaza +2ºC, iar noaptea de luni spre marti acestea vor cobori pana la -4ºC;-5ºC.

Marti vremea va ramane rece si va ninge slab, in prima parte a zilei, apoi cerul se va degaja treptat, iar temperatura aerului va urca. la pranz, spre +1ºC. Temperatura minima va cobori, din nou, spre -4º;-5ºC. Si viteza vantului va slabi treptat in intensitate.

Miercuri vremea va ramane rece dar frumoasa, maxima zilei va urca spre +2ºC;+3ºC, in timp ce minima va cobori spre -2ºC. Vantul se va intensifica treptat, spre seara, din sector sudic.

Joi cerul se va innoura treptat si vor cadea precipitatii, la inceput sub forma de ninsoare, apoi treptat vor predomina lapovita si ploaia. temepratura aerului va marca o usoara crestere, astfel ca, la amiaza aceasta va ajunge la +5ºC, iar noaptea nu va mai cobori sub pragul de inghet. Vantul se va intensifica si va sufla cu viteze de pana la 40km/h.

Vineri vremea va fi frumoasa, cu cerul mai mult senin, dar teperatra aerului va marca o scadere usoara, astfel ca la amiaza se vor inregistra +3ºC, iar noaptea vor cobori  pana la -2º;-3ºC.

Sambata vremea se va raci din nou si cerul se va acopri, iar precipitatiile se vor transforma in ninsoare. Va ninge pe parcurusul zilei si a noptii de vineri spe sambata, existand posibilitatea depunerii unui strat nou de zapada. Temperatura aerului nu va depasi, la amiaza, +2ºC, in tmp ce in cursul noptii aceasta va cobori spre valoarea minima de -6ºC.

Duminica cerul se va degaja, treptat si vremea va eveni frumoasa dar rece, temeratura aerului va ajunge la +3ºC, la orele amiezii, in timp ce minimele vor cobori, din nou, spre valoarea de –3ºC;-4ºC. Vantul va ssufla slab pana la moderat.

La munte vremea va fi rece, va ninge pe ari extinse, in special in a doua parte a saptamanii. Temperaturile vor fi scazute si se vor inregistra  -2ºC;-4ºC pe parcursul zilei, in timp ce noaptea ele vor cobori spre -7ºC;-11ºC. Incepand de joi va ninge consistent si se va depune un strat nou de zapadata. Vantul se va intensifica treptat, in special in zilele de joi si vineri si avea aspect de vijelie, viscolind si spulberand zapada.

Asadar, iubitorii de zapada se pot pregati de o portie de ski la Vartop, la sfarsitul saptamanii viitoare.

Ne găsiți și pe Google News