Reprezentanții PNL Bihor susțin inițiativa Coaliției pentru familie
Comunicate de presa

Reprezentanții PNL Bihor susțin inițiativa Coaliției pentru familie

chilipirul-zilei.ro/

La invitația reprezentanților din Bihor ai Coaliției pentru familie, Secretarul general al PNL și Președintele PNL Bihor, domnul Ilie Bolojan, însoțit de 3 dintre candidații PNL la alegerile parlamentare, respectiv, domnul Gavrilă Ghilea,doamna Cherecheș Florica și domnul Cupșa Ioan, au participat la o întâlnire cu  Episcopul ortodox de Oradea  Sofronie Drincec, Rectorul Universității Emanuel, Paul Negruț, Episcopul greco-catolic de Oradea Virgil Bercea, un reprezentant al Episcopiei romano-catolice, Președintele Comunității baptiste, Petru Vidu, reprezentantul comunității penticostale, Liviu Apolzan, doctorul Sorin Vesa, Președintele Senatului Universității Oradea  Sorin Curilă și Directorul Radio Vocea Evangheliei, Daniel Burtic.

Scopul întâlnirii a fost susținerea demersului celor 3 milioane de cetățeni care au semnat pentru modificarea definiției familiei în Constituție, astfel încât să se menționat clar că aceasta rezultă din căsătoria dintre un bărbat și o femeie, și organizarea unui referendum în acest sens în luna aprilie 2017.

În cuvântul său, Episcopul Sofronie a subliniat faptul că ,, noi nu suntem împotriva nimănui, ci pentru familie, iar Coaliția pentru familie s-a născut din necesitatea de a apăra familia tradițională pentru că nu se poate pune semnul egalității între aceasta și orice altă alternativă. Pe lângă cultele religioase recunoscute care susțin această coaliție,  s-au alăturat demersului și cultul iudaic și musulman, astfel încât acum suntem o coaliție multiconfesională, multilingvistică, toți împreună pentru sprijinirea familiei’’.

decathlon.ro

Episcopul Bercea a afirmat că ,, la ora actuală în lume, se încalcă dreptul fundamental natural. Noi, care am crescut într-o familie, nu ne-am gândit un moment că vom ajunge să fim nevoiți să protejăm familia”.

Profesorul Sorin Curilă, din partea Asociației Părinți pentru Ora de Religie, a spus că cere parlamentarilor să se exprime public referitor la inițiativa Coaliției și să o susțină.

Domnul Daniel Burtic a afirmat de asemenea că își dorește caparlamentarii care vor fi aleși în noul legislativ să susțină și să facă toate demersurile necesare pentru modificarea articolului 48 alin. 1 din Constituția României.

Președintele PNL Bihor, Ilie Bolojan, a menționat faptul că PNL are trei valori fundamentale cuprinse în statut: valoarea conservatoare, valori creștine și tradiționale și valori liberale (economice). Drept urmare, PNL nu poate fi în altă parte, decât alături de Coaliția pentru familie. A amintit apoi faptul că Biroul județean al PNL a votat în unanimitate susținerea demersului Coaliției pentru familie, iar apoi, Biroul politic național al PNL a votat cu 145 de voturi pentru și 5 abțineri, susținerea organizării referendumului, după care, conducerea PNL a semnat un protocol în acest sens, cu Coaliția pentru familie.

Doamna Florica Cherecheș a spus că nu e nevoie să ne convingem unii pe alții de necesitatea acestui demers, trebuie doar să ne sprijinim reciproc, avem nevoie unii de alții pentru că aceasta e o problemă de interes național. „Problema pe care o văd eu la ora actuală, este lipsa reperelor. Oamenii sunt debusolați, astfel fiecare o ia într-o parte și alta și încearcă tot felul de lucruri”, a afirmat doamna Cherecheș. Contează mult ce lăsăm în urma noastră copiilor noștri și nu trebuie să ne fie teamă să ne asumăm existența noastră creștină.

Atât doamna Cherecheș cât și deputatul Ioan Cupșa s-au referit la amendamentele depuse de ei în sensul modificării articolului 48 din Constituție încă de acum 3 ani, dar acum avem nevoie și de intervenție cetățenească, în condițiile întreruperii activității Comisiei de revizuire a Constituției. Domnul Cupșa a mai menționat că părinții Constituției, la momentul respectiv, nu s-au gândit că va fi nevoie de o modificare a definiției căsătoriei în Constituție, pentur că era evidentă.

Domnul Gavrilă Ghilea a menționat de asemenea că ,,nu avem nicio ezitare să susținem familia tradițională, cea formată dintr-un bărbat și o femeie pentru că românii sunt un popor credincios, care crede în Dumnezeu și în familia tradițională. În încheierea intervenției lui, a promis în numele tuturor candidaților că ceea ce promitem aici, vom susține și în Parlament”.

În încheiere, domnul Paul Negruț a spus că în acest moment, familia este supusă unor atacuri și dacă nu se modifică alineatul respectiv din Constituție, vor apărea tot mai multe acte normative cu prevederi ciudate, cum ar fi unele prevederi din Statutul elevului, recent adoptat prin Ordin de ministru, prin eludarea Parlamentului. El a mai afirmat că cei 80.000 voluntari din toate părțile țării care s-au ocupat de adunarea semnăturilor, vor afla care este poziția PNL în această chestiune.

Reprezentanții PNL au menționat în final că ei își vor ține promisiunile și vor vota pentru organizarea referendumului de modificare a definiției familiei în Constituție, spre deosebire de reprezentanții altor partide care una spun, și alta fac, în momentul votului.