Viktor Orban: Ungaria va construi inca un gard in zona de frontiera
Extern

Viktor Orban: Ungaria va construi inca un gard in zona de frontiera

Ungaria intenționează să construiască un al doilea gard la frontiera sa sudică cu Serbia pentru a se proteja de un eventual nou val de migranți, a declarat vineri premierul Viktor Orban pentru postul public de radio, relatează Reuters.

Orban a declarat că noul gard, construit de-a lungul celui de sârmă ghimpată deja existent, va consolida protecția frontierei în caz că politica Turciei privind migrația se va schimba. Dacă acest lucru se va întâmpla, a apreciat Orban, sute de mii de migranți ar putea apărea la frontiera Ungariei.

„Planificare tehnică este în curs pentru a ridica un sistem de apărare mai masiv lângă linia de apărare deja existentă care a fost construită rapid anul trecut”, a spus Orban.

Orban a afirmat că Ungaria trebuie să se pregătească pentru eventualitatea ca acordul dintre Turcia și UE pentru stoparea valului de migranți spre Europa să nu se mai aplice.

„Apoi, dacă nu merge cu vorba bună, va trebui să-i oprim cu forța, și vom face acest lucru”, a spus Viktor Orban.

Gardul de sârmă ghimpată construit de Ungaria de-a lungul frontierelor sale cu Serbia și Croația a redus substanțial afluxul de migranți care încercau să intre în această țară pentru a pleca apoi spre alte state din vestul Europei. Un număr semnificativ de migranți continuă însă să ajungă la frontiera Ungariei cu Serbia, notează Reuters.

Orban a spus că Ungaria își va spori contingentul de poliție prezent la frontiere de la 44.000 la 47.000, din care 3.000 de oameni vor fi prezenți permanent la frontiera sudică.

Ne găsiți și pe Google News