Blianţul românilor morţi în cutremurul din Italia a crescut la opt
National

Blianţul românilor morţi în cutremurul din Italia a crescut la opt

Creşte numărul românilor morți în cutremurul din Italia. Ministerul Român de Externe confirmă decesul altor doi cetățeni români.  Autorităţile continuă demersurile pentru identificarea altor 19 români daţi dispăruţi. Alţi cinci români sunt răniţi şi spitalizaţi, iar starea lor este „momentan stabilă”.

„Vrem sa dam o mana de ajutor ca sa eliberam oamenii, strazile, sa aducem mancare, apa, tot ce le este necesar in aceste momente. Facem orice. Daca ni se spunem sa sapam, sapam. Pur si simplu.”

O familie de romani a simtit cum fiorul durerii le ingheata inimile. Pe Emanuel – un baietel de 11 ani – nu l-au gasit de miercuri – de la cutremur. Unchiul lui si cativa prieteni au fost chemati sa-l identifice. Autoritatile au gasit aseara trupul unui copil, printre ruinele casei in care locuia Emanuel, impreuna cu mama. Pe mama, salvatorii au gasit-o in viata dupa 7 ore de cautari. Iar familia a sperat ca si baietelul traieste. Din pacate insa, a murit.

Femeia este la spital, in grija medicilor, si a fost operata de doua ori. In putinul timp in care a fost constienta, a intrebat mereu de baiatul ei, apoi le-a spus rudelor ca nu mai crede ca este in viata.

Pana sa afle cumplita veste a mortii copilasului, si fratele femeii, aflat in tara, a postat pe Facebook mesaje disperate de ajutor:

„Inca il cautam pe Emi, presa italiana a publicat acest articol in speranta ca cineva l-a vazut undeva, va rugam din suflet, suntem cu totii devastati.”

Poza Irinei si a lui Emanuel a aparut in presa italiana sub titlul „Apelul dramatic al unei mame: gasiti-l pe fiul meu!” Dar deznodamantul a fost tragic.

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News