Victorie categorica a dreptei în Ungaria. Fidesz si Viktor Orban au castigat doua treimi in Parlament
Extern

Victorie categorica a dreptei în Ungaria. Fidesz si Viktor Orban au castigat doua treimi in Parlament

Victorie categorica a dreptei în Ungaria, Fidesz, partidul premierului Viktor Orban, a câștigat majoritatea de două treimi în Parlament, la alegerile legislative de duminică. Orban obține astfel pentru a treia oară consecutiv șefia Guvernului.

Alegerile din Ungaria nu au oferit partidelor de opoziţie şanse egale, din cauza mai multor probleme care au afectat votul care a respectat totuşi în general drepturile fundamentale, a anunţat luni Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), informează Reuters.

Cu toate acestea,FIDESZ  obține cel puțin 133, din 199 de fotolii parlamentare, adica majoritatea de două treimi, iar Jobbik, partid de extremă dreapta, devine a doua forță a țării. Dar la odiferență foarte mare, acesta obtinand doar 26 de mandate.

Socialistii care vor avea doar 20 de mandate în viitorul parlament, au anuntat  mai multe demisii, insasi liderul partidului și-a anunțat demisia.

Victoria categorică obținută de FIDESZ vine după o campanie axată pe critici dure la adresa Uniunii Europene, mai ales în problema refugiaților.

Foto: GETTY

loading...