Vasile Blaga declarat nevinovat. Instanta a decis luni achitarea acestuia
National

Vasile Blaga declarat nevinovat. Instanta a decis luni achitarea acestuia

Tribunalul București a decis luni achitarea lui Vasile Blaga, fost secretar general al PDL, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

Instanța a mai dispus ridicarea sechestrului pus în timpul urmăririi penale pe averea lui Blaga. Decizia instanței nu este definitivă, iar DNA poate face apel. La ultimul termen al procesului din 20 octombrie, Vasile Blaga a declarat că este nevinovat și a solicitat să fie achitat.

Toți martorii au declarat în instanță că nu mă cunosc. Hăhăianu a declarat că nu mă cunoaște și că nu am intervenit pentru numirea lui. Cum puteam face trafic de influență pentru cineva pe care nu îl cunosc? Au spus că mi-au dat bani în sediul din Modrogan, nr. 22, când eu nu am avut niciodată birou acolo. Să nu știi când ai dat bani, unde i-ai dat și să minți cu nerușinare. Sunt complet nevinovat„, a spus Blaga, în ultimul cuvânt în fața instanței.

Pe de altă parte, un procuror DNA a cerut atunci judecătorilor condamnarea lui Vasile Blaga la închisoare și confiscarea sumei de 700.000 de euro pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

interlink.ro

Vasile Blaga a fost trimis în judecată pe 29 noiembrie 2016 de DNA Ploiești, fiind acuzat că a primit 700.000 de euro de la o societate comercială în schimbul exercitării influenței, astfel încât respectiva firmă să obțină contracte cu două companii naționale.

„În perioada 2011 — 2012, în calitate de secretar general al unui partid aflat la guvernare, inculpatul Blaga Vasile a primit în patru rânduri, de la o societate comercială reprezentată de inculpatul Berdilă Horațiu Bruno, suma totală de 700.000 euro, în schimbul exercitării influenței prin intermediul inculpatului Ștefan Gheorghe (vicepreședinte al aceluiași partid) asupra unei persoane care a deținut consecutiv funcții de conducere la două companii naționale, astfel încât firma reprezentată de Berdilă Horațiu Bruno să obțină contracte la cele două companii naționale”, afirmă procurorii. Citeste mai departe…

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News