Vaccinatii cu schema completa pot solicita ridicarea tichetelor de masa. Vezi cum poti face asta
Stiri Oradea

Vaccinatii cu schema completa pot solicita ridicarea tichetelor de masa. Vezi cum poti face asta

chilipirul-zilei.ro/

În conformitate cu prevederile Ordinului nr. 1.863/2021  Art. 5. alineatul (1), tichetele de masă se acordă persoanelor vaccinate împotriva COVID-19 cu schemă completă de vaccinare de către centrele de vaccinare / cabinetele medicilor de familie / ambulatoriile de specialitate, în cadrul cărora a fost efectuată ultima doză, în baza registrului de evidență creat și operat de către aceste unități, în acest scop. Pentru fiecare beneficiar se va acorda alocația de hrană în valoare totală de 100 lei sub forma a 5 tichete de masa cu valoare de 20 lei fiecare

Precizăm faptul că, la momentul prezentei, schema completă de vaccinare cu vaccinurile împotriva SARS-CoV-2 autorizate în România, este:

  • –          vaccin Comirnaty – PFIZER BioNTech 2 doze
  • –          vaccin Spikevax – MODERNA 2 doze
  • –          vaccin Vaxzevria – ASTRAZENECA/OXFORD 2 doze
  • –          vaccin Johnson & Johnson – JANSSEN/JOHNSON & JOHNSON 1 doză

Persoanele care s-au vaccinat împotriva COVID-19 cu schemă completă de vaccinare între data de 03.09.2021 (data intrării în vigoare a Ordonanței Guvernului nr. 19/2021 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 55/2020) şi data de 26.09.2021, se pot adresa  pentru ridicarea tichetele de masă de la unitatea unde a efectuat ultima doză de vaccinare, în termen de 60 de zile de la data vaccinării cu schemă completă, după un program stabilit de către coordonatorul centrului de vaccinare și afișat, la loc vizibil, la nivelul acestuia.

În cazul în care persoanele vaccinate împotriva COVID-19 cu schemă completă de vaccinare refuză primirea tichetelor de masă, opțiunea acestora se consemnează de către personalul centrelor de vaccinare, cabinetelor medicilor de familie și ambulatoriilor de specialitate, în registrul de evidență. 

decathlon.ro

În caz de neutilizare, tichetele de masă pot fi redistribuite, în funcție de necesități, între centrele de vaccinare, cabinetele medicilor de familie, respectiv ambulatoriile de specialitate, de către Direcția de Sănătate Publică Bihor, în funcție de necesități.