Cseke Attila: Ambulatoriul Spitalului din Aleșd va fi mutat într-o clădire modernizată de Ministerul Dezvoltării
Stiri Bihor

Cseke Attila: Ambulatoriul Spitalului din Aleșd va fi mutat într-o clădire modernizată de Ministerul Dezvoltării

Ministerul Dezvoltării reabilitează și dotează, cu o finanțare de peste 30 de milioane de lei, o clădire pentru a găzdui ambulatoriul Spitalului Orășenesc din Aleșd, a arătat ministrul dezvoltării, Cseke Attila.

”Investițiile în rețeaua spitalicească sunt cruciale și urgente. Avem mult de recuperat în acest domeniu, astfel facem demersuri pentru a putea demara cât mai multe investiții la nivel național și în județul Bihor”, a spus ministrul.

Cseke Attila a precizat: noua clădire va avea laborator de analize și zona de radiologie prevăzută cu computer tomograf, aparat de radiologie și mamograf, compartiment recuperare și balneologie, cabinete de medicină internă, pediatrie, ginecologie, chirurgie, neurologie, psihologie, oftalmologie, psihiatrie, diabet, endocrinologie, cardiologie și ORL.

Prin proiect, pe lângă relocarea echipamentelor medicale din actualul Ambulatoriu, Ministerul va dota spitalul cu echipamente precum ecografe pentru medicină internă, pediatrie, obstetrică-ginecologie și cardiologie, mamograf digital, aparat de radiologie digital, computer tomograf, defibrilator, electrocardiograf, paturi de consultație, și microscop.

Termenul pentru finalizarea investiției este de aproape trei ani.

Ne găsiți și pe Google News