“Un om prevenit, un om salvat!”, actiuni de preventie desfasurate de politistii bihoreni in Gara Oradea
Stiri Oradea

“Un om prevenit, un om salvat!”, actiuni de preventie desfasurate de politistii bihoreni in Gara Oradea

În perioada 21 – 25 mai a.c., la nivel naţional se desfăşoară prima ediție din anul 2018 a manifestării „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii, eveniment desfășurat pentru cel de-al treisprezecelea an consecutiv, prin care se urmăreşte sensibilizarea cetățenilor cu privire la importanţa prevenirii criminalităţii şi la necesitatea adoptării unor măsuri de autoprotecție, a unei conduite antivictimale şi antiinfracţionale.

Activităţile desfășurate de polițiștii bihoreni miercuri, 23 mai a.c., au fost dedicate prevenirii infracţiunilor contra patrimoniului.

În acest context, începând cu ora 14.00, sub genericul „Un om prevenit, un om salvat!”, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, în colaborare cu polițiștii Serviciului Poliției Transporturi Feroviare Bihor au desfășurată o activitate pentru prevenirea furturilor de la pasageri, în stația C.F.R. Oradea.

În cadrul acțiunii, polițiștii de prevenire și transporturi bihoreni au derulat activități de informare a călătorilor cu privire la consecințele unui comportament neglijent. Polițiștii de prevenire împreună cu polițiștii TF au oferit călătorilor recomandări despre cum să își protejeze bunurile personale atunci când călătoresc cu trenul, pe peron sau în sala de așteptare, astfel încât să evite victimizarea. În cadrul acțiunii au fost distribuite pliante cu recomandări utile pentru prevenirea infracțiunilor de furt sau tâlhărie.

Tot miercuri, 23 mai a.c., în intervalul orar 11.00 – 13.00, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și cei ai Biroului Poliției de Proximitate din cadrul Poliției Municipiului Oradea au desfășurat o acțiune de distribuire de materiale informativ-preventive realizate în cadrul Campaniei preventive „Hoții sunt creativi, fii preventiv!” în zona Centrului Civic din municipiul Oradea, într-un centru comercial cu aflux mare de cetățeni, în Piața Unirii și la Piața Cetate din Oradea.

Polițiștii de prevenire și proximitate bihoreni au interacționat cu cetățenii, le-au transmis sfaturi utile pentru a nu cădea victime infracțiunilor de furt din locuință sau furt din autoturisme și le-au înmânat pliante cu recomandări în acest sens.

Totodată, polițiștii bihoreni implicați în acțiunea preventivă au identificat mai multe autoturisme parcate în zona centrală a orașului, în care proprietarii au lăsat la vedere diverse bunuri de valoare, care constituie adevărate tentații pentru hoți. Polițiștii bihoreni au lăsat pe parbrizul autoturismelor câte o recomandare pentru proprietarii acestora, cu privire la cum să își protejeze bunurile personale și ce trebuie să facă pentru a nu cădea victime hoților din autoturisme.

loading...