Un nou parc de agrement in Oradea, in Zona Silvas (FOTO RANDARI)
Stiri Oradea

Un nou parc de agrement in Oradea, in Zona Silvas (FOTO RANDARI)

Viceprimarul Florin Birta a anuntat ca in Oradea  va fi creat un parc de agrement, intre Podul Prezan si cel de cale ferata, de pe strada Facliei.

Proiectul intitulat „Amenajare coridor verde în zona Silvaș (str. Făcliei)” propune următoarele lucrări: amenajarea malului pentru zone de agrement pe malul drept al Crişului Repede, tronsonul cuprins între Podul Maresal Constantin Prezan la est, şi podul de cale ferată la vest, realizarea unor spații pentru joacă și sport, a unor alei pietonale, a unui amfiteatru din parapeţi metalici (corten) şi şezut din gazon cu o suprafaţă de 240 mp.

Investiția cuprinde, de asemenea, amplasarea a trei pontoane, o pistă de biciclete, precum și amplasarea unui parcaj auto la limita sudică a străzii Făcliei. Se vor planta 190 de arbori cu înălţimi medii şi mari și se vor realiza plantaţii de vegetaţie joasă şi plantaţii de covor gazon.

Se propune un sistem de irigaţii automatizat și realizarea unui sistem de iluminat pietonal pentru pista de bicicliști și trotuare, precum și a unui sistem de iluminat arhitectural pentru iluminarea copacilor.

Investiția are o suprafață totală de 11.488 mp, un buget total de 4.712.2451 lei fără TVA, perioada de implementare fiind de 10 luni.

Viceprimarul Florin Birta a precizat faptul că, deoarece o parte din lucrări implică execuția de lucrări în albiile și pe malurile râului Crișul Repede sau a altor cursuri de apă aflate în proprietatea publică a statului , UAT – Municipiul Oradea a încheiat un acord de parteneriat cu Administrația Bazinală de Apă Crișuri în scopul implementării acestor proiecte.

Citeste si: Oradea va avea un nou parc. Primaria va crea un parc in Cartierul Grigorescu ( FOTO RANDARI)