Oradea va avea un nou parc. Primaria va crea un parc in Cartierul Grigorescu ( FOTO RANDARI)
Stiri Oradea

Oradea va avea un nou parc. Primaria va crea un parc in Cartierul Grigorescu ( FOTO RANDARI)

In cadrul conferintei de ieri, Viceprimarul Florin Birta a prezentat, in cadrul proiectului de regenare urbana, proiectul intitulat „Amenajare coridor verde în cartierul Grigorescu”, adica crearea unui parc in zona strazii Daliei din Cartierul Grigorescu.

In Parcul Grigorescu vor fi plantati 291 de arboi cu înălțimi medii și mari,  vegetație joasă și covor de gazon, si vor fi realizate spații pentru joacă și sport. 

In mijlocul parcului se va reface albia pârâului Adona. Proiectul prevede de asemenea realizarea unui sistem de iluminat pietonal pentru pista de bicicliști si pentru trotuare precum și un sistem de iluminat arhitectural pentru iluminarea copacilor existenți și a jardinierei.

Parcul va avea un sistem de irigaţii automatizat, destinat să aducă aportul zilnic de apă necesar supraviețuirii și dezvoltării corespunzătoare a plantelor în condițiile climatice locale. Suprafața totală a investiției este de 28.451 mp, având un buget total de 5.685.596 lei fără TVA. Perioada de implementare este de 10 luni.