Un milion pentru Unire, campanie de strangere de semnaturi pentru reintregirea nationala
Diverse

Un milion pentru Unire, campanie de strangere de semnaturi pentru reintregirea nationala

chilipirul-zilei.ro/
Joi se va lansa campania de semnături „Un milion pentru Unire” în județul Bihor. Organizatorii vor explica demersul în cadrul unei conferințe de presă care va avea loc astazi de la ora 14:00, în Cetatea  Oradea, Corp I, Asociatia de  Teatru, Sala de conferințe.

La 100 de ani de la Marea Unire ne aflăm la o răscruce: fie ne mobilizăm pentru a salva ce se mai poate din acest An Centenar, abandonat de stat, fie pierdem definitiv șansa de a pune pe masa istoriei, din nou, chestiunea reîntregirii naționale prin unirea cu Basarabia. La Alba Iulia vom merge zeci de mii de oameni, din toate colțurile țării, din Arad și până la Galați, așa că îi așteptăm și pe bihoreni să își reprezinte județul”, declară președintele Acţiunii 2012, George Simion.

Campania de semnături „Un milion pentru Unire” se desfășoară în toată România, Republica Moldova și în Diaspora, în aceasta fiind antrenate sute de asociații și voluntari care își doresc Unirea. Scopul campaniei este de a aduna 1 milion de semnături, care vor oferi cadrul legal pentru revizuirea Constituției prin introducerea unui preambul în care va fi menționată ideea de reîntregire națională. De asemenea, aceștia își pot înregistra semnătura online pe site-ul semnez.eu, ulterior apropiindu-se fizic la cel mai apropiat cort din zona unde locuiesc, deschis până la sfârșitul lunii decembrie.

Bihorenii sunt invitați să participe la sărbătorirea celor 100 de ani de la Marea Unire în cetatea din Alba Iulia, pe 1 decembrie, inițiativă a Alianței pentru Centenar și a primarilor din județul Alba.

decathlon.ro

De asemenea, pentru sărbătorirea Centenarului Marii Uniri, Primăria Municipiului Oradea, în colaborare cu Asociația Națională Cultul Eroilor ,,Regina Maria” – Filiala Bihor și cu alte asociații și fundații cultural patriotice din Oradea, organizează în cadrul acțiunii ,,Marșurile spre Alba Iulia la Centenar”, deplasarea cu un tren special CFR pe itinerarul Oradea – Cluj Napoca – Alba Iulia și retur.

Plecarea din Oradea va avea loc în data de 1 decembrie, ora 01.00 a.m., iar întoarcerea din Alba Iulia se va face pe data de 2 decembrie, ora 02.00 a.m.