Un centru multifuncțional educațional, acreditat Cambridge, va fi construit in Oradea
Stiri Oradea

Un centru multifuncțional educațional, acreditat Cambridge, va fi construit in Oradea

Realizarea unui centru multifuncțional educațional în zona străzii Beldiceanu, precum și parcelarea unui teren pentru construirea unor locuințe familiale sunt câteva dintre proiectele discutate în cadrul Comisiei municipale de urbanism și amenajare a teritoriului (CMUAT) din data de 11 mai 2023.

În cadrul CMUAT de săptămâna trecută, coordonată de viceprimarul Marcel Dragoș, au fost analizate în total 50 de proiecte. Dintre acestea, 28 au fost studiate în comisia de urbanism, în timp ce 22 au fost aduse în atenția comisiei operative.

Centru multifuncțional educațional acreditat Cambridge

Printre proiectele dezbătute se numără solicitarea SC Real Estate SRL, care a cerut aviz arhitect șef pentru PUD modernizare, reabilitare, extindere, schimbare destinație din locuire în centru multifuncțional educațional în sistem american.


Citeste si: Transylvania College, școală internațională acreditată Cambridge, va deschide o creșă și grădiniță în Oradea


Terenul aferent propus spre dezvoltare se află pe str. N. Beldiceanu, nr. 33 și pe str. Renașterii (nr. cadastral 153326 și nr. cadastral 153327). În prezent, pe terenul existent sunt 8 corpuri de clădiri, 7 pe un teren și o clădire pe celălalt. Dintre acestea o clădire este propusă spre desființare, iar celelalte sunt propuse spre modernizare și refuncționalizare.

Lucrarea propune convertirea unui ansamblu de locuințe unifamiliale și anexe într-o incintă de educație preșcolară și de învățământ primar cu dotările necesare.

Investiția se va desfășura în mai multe etape, prima etapă referindu-se la învățământul preșcolar, iar într-o etapă ulterioară se va construi clădirea destinată învățământului primar.

Capacitatea propusă este de 175 de copii în 11 grupe – 3 creșe și 8 de grădiniță, iar în etapa a II-a 120 de copii în 5 clase pentru învățământul primar. Toate clădirile păstrate vor fi modernizate și adaptate noilor funcțiuni, de asemenea vor fi asigurate suprafețele minime de teren prevăzute de legislația în vigoare și anume 22 mp/copil pe învățământul preșcolar 20 mp/copil pentru învățământul primar.

După demolarea corpului de clădire C, se va crea un drum de incintă între str. Beldiceanu și Renașterii pentru a deservi centrul multifuncțional.

Ne găsiți și pe Google News