Tengo Salonta a câștigat Cupa Mondială a cluburilor la futnet
Sport

Tengo Salonta a câștigat Cupa Mondială a cluburilor la futnet

Succes de răsunet pentru futnetul românesc astăzi, la Karlovy Vary, în Cehia. Tengo Salonta a cucerit în premieră pentru futnetul românesc, Cupa Mondială a cluburilor, învingând în finală o echipă cehă, SK Liapor Witte Karlovy Vary, chiar la ea acasă.

Tengo Salonta s-a impus cu scorul de 3-1 în partida finală, care s-a compus din două meciuri de dublu, unul de simplu și unul de triplu. În semifinale, Tengo Salonta a trecut de echipa franceză Tennis-Ballon Ollonais, cu scorul de 3-0, fără set pierdut în cele trei probe.

În grupe, Tengo Salonta a dominat net întrecerile, învingând pe NO KAC Kosice (Slovacia), FT Gus (Elveția) și Helathgroup Kiev (Ucraina).

Tengo Salonta Cupa Mondiala a Cluburilor

Finala Cupei Mondiale a cluburilor a fost una epică și se înscrie cu litere de aur în istoria futnetului românesc. Este pentru prima dată când o echipă din România întrece, la o competiție majoră internațională, o formație din Cehia. 

Tengo Salonta a câștigat primul meci de simplu, în minimum de manșe, după care băieții noștri s-au impus la dublu, într-un meci dramatic, câștigând setul decisiv cu 15-13. Gazdele de la Karlovy Vary, cea mai puternică echipă de club din Cehia la momentul actual, au câștigat apoi jocul de triplu, rămânând în joc pentru prețiosul trofeu.

Al patrulea joc al finalei a fost de simplu, iar băieții noștri s-au impus producând o surpriză de proporții la Karlovy Vary.

Componența echipei pregătită de Vasile Sorean, la acest uriaș succes, a fost următoarea: Georgel Bobiș, ACS Krisztian, Alex Sorean, Vasile Sorean juniori și Nagy Darius.

loading...