100 de voluntari au facut curatenie in Parcul Silvas (FOTO)
Stiri Oradea

100 de voluntari au facut curatenie in Parcul Silvas (FOTO)

După conferința internațioanlă KAIZEN, susținută ieri, 8 iunie 2017, la Primăria Oradea de către Kaizen Institute România, Asociația Clean Up Japan (Asociația de înfrumusețare a Japoniei) și Asociația Kaizen Manager Club, în această dimineață, cca 100 de persoane din Primăria Oradea, instituțiile subordonate, dar și de la alte instituții,  însoțite de japonezii de la  Asociația Clean Up Japan au pus în practică cele învățate și au participat la o acțiune voluntară de înfrumusețare a zonei Silvaș din Oradea.

Această acțiune numită de japonezi ”5S PUBLIC” a presupus 5 etape: ”seiri” – separare și sortare; ”seiso” – strălucire prin curățarea locului de muncă și a echipamentelor; ”seiton” – ordonare, astfel încât totul să fie disponibil la nevoie; ”shitsuke” – auto disciplină și instruire și ”seiketsu” – standardizarea, curățarea și verificarea până ce acestea devin rutină.

În deschiderea acțiunii, directorul Asociației Clean Up Japan, dl. Tanaka Yoshihito  a spus: ”Atunci când ne propunem să înfrumusețăm un lucru sau un loc, este important să conștientizăm cum arată acesta înainte, și cum arată după munca noastră. Astfel, vom observa că pe măsură ce înaintăm cu lucrarea noastră, expresia feței ni se va schimba, iar în plus sentimentul de tovărășie, faptul că mai mulți colegi facem împreună un lucru bun, ne va da un sentiment de bine. Faptul că azi schimbăm pentru câteva ore locul nostru de muncă obișnuit, pentru a face curățenie în natură și a înfrumuseța un loc din orașul în care locuim, ne va da o stare de mulțumire, care se va  răsfrânge asupra fiecăruia dintre noi. Într-adevăr, într-un oraș sunt lucruri pe care putem să le cerem administrației locale să le facă pentru noi, dar sunt multe altele pe care putem să le facem noi singuri, pentru a schimba în bine înfățișarea locului în care trăim”.

Prezent la acțiune, viceprimarul Florin Birta a mulțumit partenerilor din Japonia pentru modelul de bună practică și voluntarilor pentru implicare: ”Vă mulțumesc că ați venit în număr atât de mare! Se pare, că conferința de ieri despre managementul ”Kaizen by Harmony” a fost convingătoare. Le mulțumesc oaspeților noștri din Japonia pentru că ne transmit o serie de bune practici, pe care dorim să le preluăm de la ei și să le implementăm cât mai mult în orașul nostru.”

La acţiune au participat voluntari din Primăria Oradea – angajați în cadrul Direcției Economice, Direcției Tehnice, Direcției Patrimoniu Imobiliar, Direcția de Management Proiecte cu Finanțare Internațională, Cabinet Primar, Compartimentul de Presă, Biroul Achiziții Publice, Serviciul Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor, de la Administrația Socială Comunitară Oradea (ASCO), Compania de Apă, OTL, Termoficare S.A, Uniunea Studenților din Oradea, Asociația Studenților Ingineri din Oradea, Studenții Senatori – Universitatea Oradea, Andrei Crăciun – președintele studenților, d-na Florica Cherecheș – deputat în Parlamentul României, precum şi angajaţi ai firmei Decitex Ro şi membri ai Fundaţiei Comunitare Oradea. Aceştia au curățat mesele din beton și butucii de lemn din zona Silvaș, au toaletat zona dimprejur, după care au trecut la vopsirea acestora cu vopsea specială pentru fiecare suprafață.

loading...