Teatrul Szigligeti va invita la producția multipremiată pe plan internațional, „Shakespeare, Sonnet 66”
Cultura

Teatrul Szigligeti va invita la producția multipremiată pe plan internațional, „Shakespeare, Sonnet 66”

Teatrul Szigligeti invită toți orădenii la un inedit spectacol susținut de artiștii renumitei trupe a Teatrului Maghiar de Stat „Csiky Gergely” Timișoara, care sosesc la Oradea în data de 12 aprilie cu producția multipremiată pe plan internațional, „Shakespeare, Sonnet 66”.

Regizorul sârb, Kokan Mladenović adoptă o viziune originală asupra Sonetului 66 de William Shakespeare, scris în urmă cu peste 400 de ani, pe care îl plasează în contextul fenomenelor sociale contemporane.

Shakespeare nu este cunoscut numai pentru textele sale dramatice. Critica socială transpare și din operele lirice a lui Shakespeare, într-o formă mai concentrată și printr-un limbaj mai concret. Fără a fi lipsit de universul personajelor şi motivelor shakespeariene, spectacolul „Shakespeare, Sonnet 66” abordează cele mai importante subiecte din actualitate, pornind de la fiecare vers al sonetului. Îi vom reîntâlni pe Othello, Macbeth, Richard al III-lea, Romeo și Julieta, Titus Andronicus și alte personaje care îşi au corespondentul în lumea de azi. 

Universalitatea mesajului shakespearean va fi transpusă printr-un spectacol bazat pe gesturi şi mişcare, în care textul vorbit este limitat la Sonetul 66. Spectacolul beneficiază de traducere în limba română. Biletele sunt puse în vânzare la casieria Teatrului Szigligeti (deschisă luni și joi între orele 10-15, marți, miercuri și vineri între orele 14-19, respectiv cu o oră înaintea spectacolelor), sau online, pe www.biletmaster.ro.

Ne găsiți și pe Google News