Targul de la Vama Sarii se va desfasura in perioada 10-11 iunie. Printre invitati, Culita Sterp si DJ Project
Evenimente

Targul de la Vama Sarii se va desfasura in perioada 10-11 iunie. Printre invitati, Culita Sterp si DJ Project

Targul de la Vama Sarii
Targul de la Vama Sarii

Targul de la Vama Sarii. In perioada 10-11 iunie 2023 se va desfasura la Vadu Crisului, un targ cu o traditie de peste 50 de ani, organizat de Primaria Vadu Crisului si Consiliul Judetean Bihor

Targul de la Vama Sarii, va debuta pe 10 iunie, incepand cu ora 12:00, odata cu inaugurarea Cabanei de la Vadu Crisului, apoi de la ora 17:00, la intrarea in Defilul Crisul Repede va sosi pluta cu sare, un eveniment mult asteptat.

Citeste si: Foto | Ilie Bolojan: Cabana Vadu Crisului a fost reabilitata si va fi inaugurata pe 10 iunie, cu ocazia Târgului de la Vama Sării

In aceasi zi vor urca pe scena formatii artistice din Vadu Crisului si interpreti locali. Seara se va incheia cu un concert sustinut de Culita Sterp, urmat de o discoteca in aer liber.

Duminica, pe 11 iunie, incepand cu ora 09:00 se va desfasura un concurs gastronomic „Cea mai gustoasa mancare a targului”. Ziua va continua cu sosirea formatiilor de pe valea Crisului Repede, defilarea formatiilor artistice, lansare de porumbei voiajori si un spectacol folcloric cu participarea ansamblurilor artistice de pe valea Crisului Repede.

Printre invitatii participanti la eveniment vor fi si: Otilia Haragos Segedi si Stangaciu, MC Hawer es Tekkno din Ungaria, formatia Mustang, Ancuta Anghel si DJ Project.

Seara zilei de 11 iunie se va incheia cu un spectaculos foc de artificii si discoteca in aer liber.

Organizatorii anunta ca pe perioada targului va functiona un parc de distractii si un atelier interactiv de tir cu arcul.

Targul de la Vama Sarii este un festival cu traditie istorica, care isi leaga originea de plutaritul de pe Crisul Repede. Numele festivalului de la Vadu Crisului are origini stravechi, inca din secolele XIII-XV, cand in defileu se vamuia sarea extrasa din ocnele Transilvaniei, transportata catre Campia Panonica.

De peste 50 de ani, sute de localnici, dar si turisti din tara si strainatate, iubitori de traditii bihorene, se aduna la Vadu Crisului.

Ne găsiți și pe Google News