Studiul de fezabilitate finalizat la Spitalul Municipal Oradea. Cum va arata noua cladire (GALERIE FOTO)
Stiri Oradea

Studiul de fezabilitate finalizat la Spitalul Municipal Oradea. Cum va arata noua cladire (GALERIE FOTO)

În data de 14.03.2018, (cu 2 zile inainte de finalizarea termenului prevazut in Contract),  s-a facut receptia Studiului de fezabilitate – CONSTRUIRE CORP (P+5) SPITAL CU SPECIALITATI PEDRIATICE SI LEGATURI FUNCTIONALE – ORADEA, STR. CORNELIU COPOSU, NR. 12 BIHOR , din cadrul Spitalului Clinic Municipal ,,Dr.Gavril Curteanu” Oradea.

Cheltuielile pentru C+M sunt in valoare de 57.451.050,51 lei cu TVA  respectiv 12.355.065 eur cu TVA iar cheltuielile totale sunt in suma de 72.861.888,27 lei cu TVA respectiv 15.669.223 eur cu TVA.

Diferenta dintre cele doua sume, o reprezinta cheltuielile cu: cheltuieli pentru proiectare si asistenta tehnica, utilaje echipamente tehnologice si functionale care necesita montaj iar din capitolul: Alte cheltuieli la C+M intra doar lucrari de constructii si instalatii aferente organizarii de santier.

Aceasta investitie la  Spitalul Clinic Municipal a fost anuntata inca din 2017, intr-o  conferință de presă privind investițiile efectuate în anul 2017, precum și cele care urmează a fi realizate. La conferința susținută de Maria Silaghi, managerul unității, a luat parte și Ilie Bolojan, primarul municipiului Oradea.

interlink.ro

Ilie Bolojan, anunta atunci ca Primaria va sustine  crearea unui corp nou de cladire: „Ca să eliminăm aceste neajunsuri, în urma propunerii conducerii Spitalului Municipal, am luat decizia, să susținem construirea unui corp nou de clădire în curtea spitalului. Acesta va fi legat de corpul actual printr-o pasarelă suspendată.  Astfel, în următorii doi-trei ani orașul va avea condiții corespunzătoare pentru întregul sistem spitalicesc, fie în spații noi în totalitate, fie în spații reabilitate, într-un sistem de tip monobloc, care ar permite ca activitățile să fie eficiente atât din punct de vedere financiar, cât și din punct de vedere medical”.  

Citeste siTrei proiecte noi pentru sănătate, in Oradea. Corpuri noi de cladire pentru Spitalul Municipal si Judetean

 

Primarul a precizat că aceasta va fi cea mai mare investiție pe care municipiul o va face în sănătate în anii următori, în afara celor două investiții care se vor realiza la Spitalul Județean, și care vor consta în extinderea unității de urgențe și în mutarea ambulatorului din Spitalul Județean în partea cealaltă a fostei policlinici

Pentru a putea intelege mai bine acest obiectiv de investitii propus, puteti vedea mai jos cateva imagini caracteristice.

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News

0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0