Start in proiectul de amenjare a malului stang al Crisului Repede, in zona centrala. Cand va fi gata
Stiri Oradea

Start in proiectul de amenjare a malului stang al Crisului Repede, in zona centrala. Cand va fi gata

Consiliul Local al municipiului Oradea a aprobat în şedinţa extraordinară de luni, 26 februarie, indicatorii tehnico-economici în vederea realizării investiției „Creșterea mobilității pietonale și ciclistice pe malul stâng al Crișului Repede în municipiul Oradea”, pe tronsonul cuprins între podul Sfântul Ladislau și Podul Centenarului.

Această investiție se integrează în Planul de mobilitate urbană durabilă și vizează valorificarea potențialului arhitectural al zonei. Proiectul cuprinde reabilitarea îmbrăcăminții rutiere și a trotuarelor, precum și a bordurilor aferente, conservarea, restaurarea și reconstituirea stâlpilor de iluminat, a jardinierelor și parapetului metalic, opera arhitectului László Vágó, reconstituirea imaginii de la începutul secolului al XX-lea prin reabilitarea estetică a zidului de sprijin, reabilitarea pietonalului și refacerea scărilor de pe traseul acestuia, precum și crearea unui parcurs pietonal la cota râului în dreptul parapetului și lucrărilor fraților Vágó și conectarea acestuia sub podul Sfântul Ladislau cu zona amenajată prin proiectul de parcare supraetajată.

Un alt obiectiv vizat prin intermediul acestui proiect este reabilitarea scării care face legătura trotuarului de la cota străzii cu pietonalul nou creat precum și amenajarea spațiilor verzi pentru crearea unei alei pietonale atractive, dotate cu mobilier urban și iluminat public. Totodată, va fi amenajată și o pistă de biciclete cu două sensuri, la cota străzii, prin lărgirea profilului stradal în două zone.

În momentul în care ABA Crișuri va finaliza lucrările hidrotehnice și de finisaj care sunt în curs de desfășurare, Primăria Oradea va începe realizarea lucrărilor de arhitectură și design incluse în prezentul proiect.

Prin lucrările propuse se urmărește oferirea unei alternative eficiente și agreabile de circulație pietonală între Podul Sfântul Ladislau și Podul Centenarului proiectat.

Valoarea totală a acestei investiții este de 13.676.641, 24 RON (TVA inclus) și va fi finanțată din surse proprii bugetare.

Durata de execuție a lucrărilor este de 12 luni.

Ne găsiți și pe Google News