Spitalul Municipal Oradea acuza InfoOradea de fals si santaj, desi documentul prezentat ii contrazic
Stiri Oradea

Spitalul Municipal Oradea acuza InfoOradea de fals si santaj, desi documentul prezentat ii contrazic

Referitor la articolul prezentat de site-ul infoOradea, din data de 27 august 2019, in care prezentam mai multe documente, asa cum ne-au fost ele prezentate si prin care reprezentantul Ministerului Sanatatii in Consiliul de Administratie al Spitalului Municipal Oradea informa Consiliul de Administratie al Spitalului Municipal Dr. Gavril Curteanu, ca managerul  spitalului a incalcat prevederile Legii 95/2006.

Intelegem si respectam dreptul la replica al reprezentantilor spitalului si de aceea il prezentam aici:

Văzând site-ul infoOradea.ro cu articolul ”Reprezentantul Ministerului Sănătății în C.A. al Spitalului ”Curteanu” cere demisia managerului Dacian Foncea după litigiul cu firma Helion. Ce spun reprezentanții firmei”,

Spitalul Clinic Municipal ”Dr. Gavril Curteanu” Oradea parcurge cu surprindere încă o știre falsă din această vară călduroasă pentru unitatea sanitară.

Asaltul mediatic din ultimele luni, nejustificat și fără nicio fundamentare a acuzelor aduse Managerului și/sau unității spitalicești publice, ne determină să nici nu comentăm cuprinsul fals al acestui articol tendențios (nici măcar nu ni s-a solicitat un punct de vedere) care are strict scopul de șantaj.”

Cu toate acestea, nu putem fi de acord cu acuzatiile de fals si santaj, mai ales ca in prezentarea articolului noi am anexat dovezi indubitabile, precum informarea reprezentantului Ministerului Sanatatii, facuta in Consiliul de Administratie, intocmai si fara comentarii tendentioase.

Nu intelegem acuzatia de santaj de care vorbeste conducerea Spitalului Municipal, decat prin disperarea fata de evidenta documentelor prezentate in articol.

Afisam aici, inca o data informarea facuta de reprezentantul Ministerului Sanatatii in CA al Spitalului „Curteanu”, pentru transparenta  si solicitam conducerii Spitalului Municipal scuze publice fata de acuzatiile aduse infoOradea.

instiintare ovidiu pop

De asemenea, precizam ca Spitalul Municipal „dr. Gavril Curteanu”, nu a invitat, la nicio conferinta de presa, reprezentantii InfoOradea, nu a trimis niciun comunicat, desi am soliciutat acest lucru in repetate randuri.

In plus, pe siteul SCMO ( https://www.scmo.ro/contact/acces-mass-media.html) nu exista nicio adresa de contact sau numar de telefon, pentru relatia cu presa, sau purtator de cuvant, fapt care oricum contravine Legii nr. 544 din 2001, privind liberul acces la informatiile de interes public.

Una peste alta, asteptam totusi ca Spitalul Municipal  Oradea sa aiba o atitudine normala, de insitutie aflata in slujba cetateanului si le solicitam un drept la replica fata de cele prezentate, astfel incat in aceasta vara calduroasa lucrurile sa fie lamurite.

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News