Speranță pentru copii internați în secția de oncologie a spitalului “Dr. Gavril Curteanu” (FOTO)
Stiri Oradea

Speranță pentru copii internați în secția de oncologie a spitalului “Dr. Gavril Curteanu” (FOTO)

Asociaţia Clubul Sportiv Xterra Sport Bihor a donat, astazi, Secției de Oncologie Pediatrică a Spitalului Dr. Gavril Curteanu trei infuzomate împreună cu piesele de schimb și accesoriile aferente, acestea fiind aparate speciale care dozează și administrează citostatice copiilor.

Banii de la aceasta donatie au fost stransi cu ocazia evenimentului sportiv caritabil „24 ore pentru un zambet

Ne bucurăm că am putut să ajutăm copii. Cu toate că suntem organizație sportivă, prin organizarea de acte caritabile am putu să ne mobilizăm și să adunăm bani pentru a dota această secție cu aceste aparate atât de necesare. În viitor o să continuăm să mai organizăm astfel de evenimente caritabile tot cu scopul de a aduna bani pentru copii acestei secții speciale.” a spus Szokolszky Istvan vicepreședintele asociației.

Costul echipamentelor se ridică la suma 28.000 lei, ele fiind achiziționate din afara țării. Compania Braun producătoarea și cea care a livrat aparatele a oferit un discount consistent când a aflat că este vorba despre un act de caritate făcut de o asociație sportivă.

Secția de oncologie pediatrică a fost modernizată iar aceste aparate sunt mai mult decât binevenite. Este o donație extrem de utilă fiind aparate scumpe care se deteriorează repede dar absolut necesare pentru rolul pe care îl au în a administra medicamentația micuților” a declarat dr. Ladislau Ritli.

Exemplul de succes al celor de la Xterra Sport Bihor va fi “copiat” și în alte orașe astfel că evenimente caritabile cu strângere de fonduri pentru secții de oncologie pediatrică vor fi organizate de asociații sportive în Bistrița și Cluj.

Cei de la Xterra Sport Bihor au mai dotat prin donație această secție cu sisteme de climatizare și purificare a aerului.

Ne găsiți și pe Google News