Sondaj: Cine credeti ca ar trebui sa administreze Aeroportul Oradea?
Stiri Oradea

Sondaj: Cine credeti ca ar trebui sa administreze Aeroportul Oradea?

Aeroportul International Oradea are nevoie de zboruri nu doar interne, ci si externe, iar la ora actuala acestea lipsesc, chiar daca TAROM, a pus in vanzare bilete pentru doua curse: Oradea-Barcelona, din 31 martie si Oradea-Milano din 4 aprilie.

2018 a fost un an benefic pentru Aeroportul Oradea si pentru oradeni, Compania RyanAir a efectuat mai multe zboruri externe spre destinatii intens cautate de oradeni si nu numai, precum: Germania, Spania, Italia si Anglia, insa acestea au incetat brusc, cand RyanAir a anuntat ca, din cauze comerciale suspenda toate zborurile externe incepand chiar din primavara anului trecut.

A urmat o perioada de cautari si promisiuni pentru Consiliul Judetean Bihor, care insa nu s-au concretizat, astfel ca, in luna aprilie 2018, Primarul Ilie Bolojan a ofertat Consiliul Judetean Bihor cu un parteneriat finaciar, dar acestia au refuzat.

La Aeroportul Oradea urmează să se construiască al doilea terminal, o clădire cu suprafaţa de 2.925 mp, capabilă să găzduiască aproximativ 600 de pasageri în acelaşi timp. Noul terminal va dispune si de o parcare, cu o capacitate de 128 locuri pentru autoturisme, 3 locuri autocare, 6 locuri staţionare autobuze, 5 locuri parcare autoturisme persoane cu mobilitate redusă şi 14 locuri pentru taximetre.

interlink.ro

Intr-o conferinta de presa, sustinuta in aceasta saptamana, Ilie Bolojan a sustinut ca: ” Gestionarea unor zboruri externe de pe Aeroportul Oradea rămâne o prioritate pentru noi, chiar dacă aeroportul nu este în administrarea orașului Oradea, dar ne arătăm disponibilitatea de a intra în acționariatul aeroportului, pentru a asigura subvenții și acoperirea unor costuri de operare pentru aeroport, în așa fel încât să se poată dezvolta curse externe către aeroportul din Oradea„.

In conditiile in care Oradea s-a dezvoltat foarte mult in ultimii ani, atragand tot mai multi turisti, dar si investitori, se impune ca Aeroportul Oradea sa sustina aceasta dezvoltare nu sa devina o piatra de moara pentru economia locala, atragand zboruri externe, catre destinatii unde oradenii, dar si cei din zona apropiata, calatoresc foarte mult: Spania, Italia, Germania, Anglia, dar si Franta sau Belgia.

Avand in vedere acestea, InfoOradea va invita sa va exprimati optiunea in ceea ce priveste administrarea Aeroportului Oradea, astfel incat, autoritatile competente sa tina cont de doleantele oradenilor si nu numai.

Sondaj InfoOradea: Cine credeti ca ar trebui sa administreze Aeroportul Oradea?
 • Primaria Oradea 74%, 7425 voturi
  7425 voturi 74%
  7425 voturi - 74% din totalul de voturi
 • O firma specializata 18%, 1843 voturi
  1843 voturi 18%
  1843 voturi - 18% din totalul de voturi
 • Consiliul Judetean 3%, 341 vote
  341 vote 3%
  341 vote - 3% din totalul de voturi
 • Aeroportul Oradea 3%, 309 voturi
  309 voturi 3%
  309 voturi - 3% din totalul de voturi
 • Prefectura Bihor (prin Guvernul Romaniei) 1%, 151 vote
  151 vote 1%
  151 vote - 1% din totalul de voturi
Voturi totale: 10069
18/01/2019 - 18/04/2019
Votul este inchis

Ne găsești și pe Google News