Ilie Bolojan: „Zborurile externe de pe Aeroportul Oradea rămân o prioritate pentru noi, chiar dacă aeroportul este administrat de altii”
Stiri Oradea

Ilie Bolojan: „Zborurile externe de pe Aeroportul Oradea rămân o prioritate pentru noi, chiar dacă aeroportul este administrat de altii”

Intr-o conferinta de presa, Primarul Oradiei, Ilie Bolojan a vorbit despre asigurarea unei bune conectivități a orașului Oradea cu zonele care se dezvoltă, cu zona metropolitană, cu sistemul european de autostrăzi este foarte importantă. Pe lângă conectarea rutieră se dorește și conectarea aeriană și feroviară.

Un proiect important pe care ne propunem să îl susținem și anul acesta este legătura orașului Oradea cu  viitoarea autostradă Transilvania, cu nodul rutier situat în nordul localității Biharia. Gestionarea unor zboruri externe de pe Aeroportul Oradea rămâne o prioritate pentru noi, chiar dacă aeroportul nu este în administrarea orașului Oradea, dar ne arătăm disponibilitatea de a intra în acționariatul aeroportului, pentru a asigura subvenții și acoperirea unor costuri de operare pentru aeroport, în așa fel încât să se poată dezvolta curse externe către aeroportul din Oradea. De asemenea proiectul de electrificare și modernizare a liniei de cale ferată Episcopia Bihor – Cluj Napoca este unul foarte imporant pentru municipiul Oradea”, a subliniat primarul Ilie Bolojan.

Un alt element important pentru dezvoltarea strategică este dezvoltarea învățământului universitar. În acest sens, Primăria Oradea are un parteneriat cu Universitatea Oradea care urmărește susținerea campusului integrat prin construirea de cămine studențești, de clădiri necesare desfășurării cursurilor sau de laboratoare.

Tot un proiect strategic îl reprezintă alianțele regionale. Marile orașe din această parte de țară, dar nu numai, au un interes comun pentru punerea pe agenda publică a unor proiecte, care să aducă beneficii.

interlink.ro

În acest context, ne gândim la axa de circulație rutieră Polonia –Grecia, care ar urma să treacă și prin Oradea pe relația Oradea –Arad – Timișoara, și care dacă ar fi realizată în anii următori ar genera o legătură rutieră foarte bună pentru zona noastră. De asemenea, electrificarea și modernizarea liniei de cale ferată Oradea –Arad ar închide acest aliniament de conectare Cluj Napoca – Timișoara și ne-ar permite ca în cca o oră și jumătate, poate mai puțin,  să ajungem cu trenul de la Oradea la Cluj”, a precizat primarul.

Ne găsești și pe Google News