Situatie disperata in Bihor. S-au depasit 2500 de cazuri de persoane infectate cu noul cornavirus. Zilnic mor oameni aflati la ATI
Sanatate

Situatie disperata in Bihor. S-au depasit 2500 de cazuri de persoane infectate cu noul cornavirus. Zilnic mor oameni aflati la ATI

Până astăzi, 5 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 93.864 de  cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

40.028 de pacienți au fost declarați vindecați și 12.123 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.  

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.269 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos.

In judetul Bihor au fost confirmate 49 de noi cazuri, numarul total de persoane infectate, pana la aceasta data, fiind de 2592 de persoane. De asemenea au avut loc si noi decese ale unor persoane infectate cu noul coronavirus. La ora actuala sunt internate 315 persoane

interlink.ro

Sub coordonarea prefectului Dumitru Tiplea în intervalul 04 septembrie, ora 08.00 – 05 septembrie, ora 08.00, structurile teritoriale M.A.I. din județul Bihor au acționat în sistem integrat pentru combaterea răspândirii noului coronavirus, dar și pentru descurajarea faptelor de natură contravențională. Obiectivul acțiunilor a fost de a preveni răspândirea COVID-19, însă acolo unde s-a impus, echipele de control au luat și măsuri de sancționare a încălcării legislației în vigoare.

Echipele mixte de polițiști și jandarmi au verificat 871 de persoane carantinate și 410 de persoane izolate la domiciliu. De asemenea, echipele mixte au efectuat verificări cu privire la respectarea măsurilor de protecție individuală și a prevederilor legale în vigoare. În urma controalelor au fost aplicate 15 sancțiuni contravenționale, din care 7 cu avertisment și 8 cu amenzi în valoare de 4.500 lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19. În aceste misiuni au fost implicați 243 de polițiști ai Inspectoratului de Poliție Județean Bihor.

În misiunile desfășurate de Inspectoratul de Jandarmi Județean Bihor au fost implicate 57 de cadre, din care 28 în patrule mixte pentru verificarea respectării măsurilor de protecție individuală și a prevederilor legale în vigoare fiind aplicată o sancțiune contravențională cu amendă în valoare de 500 lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

Echipajele Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Crișana” Bihor (ISU) au asigurat suportul operațional și fluxul informațional la nivelul Centrului Județean de Comandă și Coordonare a Intervenției (CJCCI), precum și transportul persoanelor confirmate ca infectate la Spitalul de Boli Infecțioase Oradea. În aceste misiuni au fost implicate 29 cadre ISU „Crișana”.

În contextul creșterii numărului de cazuri în județul Bihor, prefectul Dumitru Tiplea face un apel către cetățeni să respecte recomandările specialiștilor, respectiv purtarea măștii, normele de igienă și de distanțare socială: “Pentru a nu fi nevoiți să ne întoarcem la restricții și pentru a reveni la viața noastră de dinaintea pandemiei, trebuie să respectăm măsurile în vigoare și recomandările specialiștilor. Mulțumesc tuturor bihorenilor care le respectă, înțelegând că este un efort comun, al nostru, al tuturor!”

Ne găsești și pe Google News