Bolojan: Intre Oradea si Arad vom avea un drum expres de 100 de km si 4 benzi de circulatie
Stiri Oradea

Bolojan: Intre Oradea si Arad vom avea un drum expres de 100 de km si 4 benzi de circulatie

Primarul Ilie Bolojan a anuntat in aceasta seara ca, impreună cu dna Mariana Ioniță, directoarea Companiei de Autostrăzi și cu dl Călin Bibarț, primarul Aradului, au definitivat, la sfârșitul acestei săptămâni, condițiile de colaborare în vederea actualizării documentației drumului expres ce va lega orașele Oradea şi Arad.

Autoritățile locale vor prelua documentația realizată în urmă cu 10 ani de la companie şi o vom aduce în stadiul de a putea fi finanțată din bani europeni. Vom reface studiile geologice şi topografice pe noul traseu, vom obține toate avizele necesare şi va fi estimată, la zi, valoarea investiției. Ne propunem ca până în luna martie să avem toată documentația finalizată.

Lucrările finanțate din fonduri europene vor fi incluse în programul de infrastructură ce va începe anul viitor. Drumul, cu 4 benzi de circulație, are o lungime de 100 km şi leagă cele două coridoare europene: autostrada Transilvania și coridorul 4. Este şi o legătură strategică pe culoarul Nord-Sud în sud-estul Europei.

La Oradea, joncțiunea cu drumul de legătură cu autostrada se face în zona din spatele gării Ioşia, la granița cu comuna Sântandrei. La finalul anului viitor, am putea avea contractul de execuţie semnat. La 3 ani de la începerea lucrărilor, conectarea Oradiei şi județului Bihor cu reţeaua europeană și națională de autostrăzi va fi asigurată așa cum se cuvine.