Politist bihorean tarat de o masina a carui sofer, din Ungaria, a incercat sa fuga de politistii ce efectuau un filtru in zona autostrazii de langa Biharia
Stiri Bihor

Politist bihorean tarat de o masina a carui sofer, din Ungaria, a incercat sa fuga de politistii ce efectuau un filtru in zona autostrazii de langa Biharia

Vineri, 4 septembrie a.c., în jurul orei 14.00, un polițist bihorean, de 51 de ani, din cadrul Serviciului Rutier Bihor, în timp ce desfășura activități de dirijare a traficului rutier pe D.N. 19, la coborârea de pe autostradă, în zona localității Biharia, a efectuat semnalul regulamentar de oprire unui autoturism.

Bărbatul care conducea autoturismul respectiv a oprit în afara părții carosabile, însă, ulterior, s-a pus în mișcare cu viteză redusă, moment în care polițistul, pentru a-l determina să oprească, a pus mâna pe brațul stâng al șoferului, prin geamul de la portiera stânga față, care era coborât.

Conducătorul auto și-a continuat deplasarea, mărind viteza, fapt ce a determinat dezechilibrarea polițistului, care în cădere s-a prins cu mâna de volanul autoturismului.

Conducătorul auto nu a oprit autoturismul, deși polițistul i-a strigat de mai multe ori să oprească. Acesta a fost târât astfel pe o distanță de aproximativ 2-3 metri, pe partea carosabilă, iar apoi s-a rostogolit pe carosabil.

interlink.ro

Polițiștii Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județen Bihor au depistat și oprit autoturismul respectiv în trafic, la foarte scurt timp, la aproximativ 7 km de locul producerii evenimentului.

Conducătorul autoturismului a fost identificat ca fiind un bărbat de 36 de ani, din Ungaria, cu reședință în municipiul Oradea, județul Bihor.

În urma verificărilor efectuate de polițiștii rutieri bihoreni, s-a constatat că bărbatul respectiv nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

De asemenea, în urma testării cu aparatul etilotest, s-a constatat că acesta prezenta o concentrație alcoolică de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat. Celui în cauză i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În urma evenimentului rutier, polițistul rutier bihorean a suferit leziuni ușoare.

Tot vineri, 4 septembrie a.c., în urma administrării probatoriului în cauză, polițiștii Serviciului Rutier l-au reținut pe bărbatul de 36 de ani, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor.

Sâmbătă, 5 septembrie a.c., bărbatul de 36 de ani va fi prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea pentru a se dispune măsuri legale față de acesta.

Polițiștii Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor continuă cercetările în cauză sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Ne găsești și pe Google News