Si lotul 1 al Inelului Rutier Metropolitan al Oradiei are constructor. CJ Bihor a semnat astazi contractul
Stiri Bihor

Si lotul 1 al Inelului Rutier Metropolitan al Oradiei are constructor. CJ Bihor a semnat astazi contractul

Președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, a semnat astăzi, 17 iulie, la sediul instituției, contractul de proiectare și execuție pentru Lotul 1 al Inelului Rutier Metropolitan. La semnarea contractului a participat și primarul Municipiului Oradea, Florin Birta.

Asocierea formată din S.C. ASFAMIXT S.R.L, S.C. OPR ASFALT S.R.L. și S.C. DACIA FABER S.R.L va realiza proiectul în 24 de luni, valoarea contractului fiind de 70.143.942,59 lei, fără TVA. Sunt prevăzute 4 luni pentru proiectare, 2 luni pentru obținerea avizelor și autorizațiilor și 18 luni pentru execuție.

Până la sfârșitul acestei săptămâni, firmele vor depune garanția de bună execuție și vom da ordinul de începere a lucrărilor. În prima etapă se va realiza proiectul tehnic. Până la sfârșitul lunii septembrie vor fi obținute și avizele necesare pentru începerea lucrărilor. Din luna august vom începe lucrările pregătitoare: organizările de șantier, decopertarea, drumurile tehnologice etc. Din toamnă se va lucra pe tot tronsonul dintre Băile Felix și Nojorid. Conform contractului, în 18 luni lucrările trebuie finalizate.

Cel mai târziu, în primăvara anului 2025 vom circula și pe acest drum. Cea mai complexă porțiune a lucrărilor este viaductul peste drumul național DN 76 și peste lacul de lângă drum, la ieșirea din Băile Felix spre Hidișel”, a precizat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.

Vă reamintim că pentru Lotul 2 a fost desemnat constructorul SC PORR CONSTRUCT SA, iar valoarea contractului este 81.688.374,45 lei, fără TVA. Inelul metropolitan va deschide o nouă conexiune pe relația DN 1 – DN 76 – DN 79, prin localitățile Oșorhei, Băile Felix și Nojorid.

Inelul Rutier Metropolitan va avea o lungime de 17 kilometri și va fi prevăzut cu o bandă pe fiecare sens de circulație. Execuția lucrărilor va fi realizată pe două loturi. Primul tronson are o lungime de 9 kilometri și este cuprins între Nojorid și viaductul care va fi construit peste DN76, la ieșirea din Băile Felix. Cel de-al doilea sector de drum pornește de la acest viaduct și ajunge în Oșorhei, ocolind localitățile Băile 1 Mai și Cheriu.

Obiectivul de investiții „Inel Rutier Metropolitan Oradea – Lot 1: km 0+000 – 9+055 și Lotul 2: km 9+055 – 17+017” este finanțat prin Programul Național „Anghel Saligny”, din alocările pentru Municipiul Oradea și Consiliul Județean Bihor. Contribuția guvernamentală reprezintă 80% din valoarea totală a investiției, iar 20% reprezintă contribuția Consiliului Județean Bihor și a Primăriei Oradea.

Vă reamintim că, pentru realizarea acestei investiții, Consiliul Județean Bihor a încheiat protocoale de colaborare cu Primăria Municipiului Oradea și Primăriile comunelor Oșorhei, Sânmartin și Nojorid.

Traseul Inelul Metropolitan
Traseul Inelul Metropolitan

Ne găsiți și pe Google News