Facilitatile pe care le ofera Universitatea Oradea atrage tot mai multi studenti in fiecare an
Stiri Oradea

Facilitatile pe care le ofera Universitatea Oradea atrage tot mai multi studenti in fiecare an

În dimineața zilei de 17 iulie 2023, Universitatea din Oradea avea înregistrate aproape 3000 de dosare pentru admiterea la studiile de licență. La master erau înscriși 341 de candidați.

Dintre facilitățile care atrag viitorii studenți către Universitatea din Oradea pot fi enumerate: reducerea de 50% a taxei pentru înscrierea la o a doua specializare, posibilitatea înscrierii on-line, respectiv locuri dedicate candidaților români din alte țări, absolvenților din mediul rural și celor de etnie romă.

În zilele de 17 și 18 iulie 2023 se desfășoară probele eliminatorii pentru admiterea la Facultatea de Arte, specializările Muzică și Arte Vizuale.

Tinerii care vor să devină arhitecți pot să își trimită portofoliile de lucrări, on-line, până la data de 20 iulie 2023. A doua zi urmând să aibă loc proba practică de desen, liber și tehnic.

Probele de admitere pentru Facultatea de Medicină și Farmacie se vor întinde pe durata a două zile. În 25 iulie 2023 are loc proba de concurs pentru programele de studii: Medicină, Farmacie și Medicină în limba engleză – testul eliminatoriu de limba engleză. La 26 iulie 2023 vor susține proba admiterii candidații pentru programele de studii: Medicină Dentară, Asistență Medicală Generală, Balneofiziokinetoterapie și Recuperare, Nutriție și Dietetică, Radiologie, Imagistică, Tehnică Dentară, Medicină în limba engleză – interviu.

Până în acest moment, putem spune că avem mai mulți candidați înscriși decât în anul anterior. Acest fapt confirmă că interesul tinerilor pentru Universitatea din Oradea crește continuu. Sunt încrezător că, în urma perioadei de confirmări, Universitatea din Oradea va începe anul de studii 2023-2024 cu un număr mai mare de studenți decât în ultimii ani”, a declarat prof. univ. dr. ing. habil. Constantin Bungău – rectorul Universității din Oradea.

Ne găsiți și pe Google News