Incep lucrarile la Inelul Metropolitan, tronsonul dintre Baile Felix si Nojorid
Stiri Bihor

Incep lucrarile la Inelul Metropolitan, tronsonul dintre Baile Felix si Nojorid

Luni se va preda amplasamentul lotului 1 a Inelului metropolitan constructorilor, urmând ca în partea a doua a săptămânii să înceapă efectiv lucrările și pe tronsonul Băile Felix – Nojorid, anunta Ilie Bolojan pe o pagina de socializare.

Acest tronson, în lungime de peste 9 km, începe din Nojorid și se termină lângă Băile Felix, după viaductul ce trece peste Drumul Național 76.

De la semnarea contractului de proiectare și execuție, în vară, constructorii au realizat proiectul tehnic și lucrările pregătitoare: decopertarea stratului vegetal, descărcarea arheologică și drumurile tehnologice.

Cea mai complexă porțiune este viaductul ce va trece peste DN 76, în amonte de aquaparkul President. Pilonii acestui viaduct vor avea o înălțime de 12 metri deasupra drumului național, iar față de fundul lacului de lângă drum, înălțimea acestora va ajunge la 17 metri. Forajele vor începe până la sfârșitul lunii septembrie, accesul forezei fiind deja pregătit, așa cum se vede din imaginile alăturate.

În zilele următoare lucrările vor începe între Cordău și Cihei. Se va lucra la săpături, balastare și compactare, inclusiv la podețe.

În localitatea Nojorid, la intersecția cu Drumul Național 79 Arad – Oradea, se va amenaja o girație, conform imaginii de mai sus. Aceasta va permite virajul, în siguranță, din lateralul drumului național, inclusiv dinspre școala din Nojorid.

Asocierea formată din S.C. ASFAMIXT S.R.L, S.C. OPR ASFALT S.R.L. și S.C. DACIA FABER S.R.L va realiza proiectul în 24 de luni, valoarea contractului fiind de 70.143.942,59 lei, fără TVA. Sunt prevăzute 4 luni pentru proiectare, 2 luni pentru obținerea avizelor și autorizațiilor și 18 luni pentru execuție.

Vă reamintim că pentru Lotul 2 a fost desemnat constructorul SC PORR CONSTRUCT SA, iar valoarea contractului este 81.688.374,45 lei, fără TVA. 

Citeste si: Inelul Rutier Metropolitan de Sud are constructori. Urmeaza si Inelul Rutier Metropolitan de Nord

Inelul metropolitan are o lungime totală de 17 km. Va ușura circulația în zona metropolitană și va crea noi coridoare de dezvoltare. Investiția este rezultatul parteneriatului dintre Primăria Oradea și Consiliul Județean Bihor.

Ne găsiți și pe Google News