Senatorul PNL Adrian Hatos anunță o nouă sesiune de stagii de practică la cabinetul său parlamentar din Oradea
Adrian Hatos

Senatorul PNL Adrian Hatos anunță o nouă sesiune de stagii de practică la cabinetul său parlamentar din Oradea

După desfășurarea unei prime sesiuni de stagii de practică la cabinetul său parlamentar din Oradea, în perioada mai – iunie 2022, senatorul PNL Adrian Hatos anunță organizarea unei noi sesiuni de stagii de practică, odată cu începerea noului an universitar. “Primul stagiu de practică la cabinetul meu parlamentar a fost, cred eu, o poveste de succes. Și cum inițiativele de succes merită să fie replicate, vă invit din nou să învățați politici publice locale și naționale alături de mine, în munca mea politică în Bihor, dar și la nivel național”, a declarat Hatos.

            Noua sesiune de stagii de practică se va desfășura în lunile noiembrie – decembrie 2022 și se adresează studenților de la facultățile orădene. “Studiezi drept, sociologie, comunicare, jurnalism sau orice altceva în învățământul superior și ești interesat de bunul mers al cetății sau vrei să vezi cum se inițiază sau cum se schimbă o lege? Ori vrei să înțelegi cum se iau deciziile sau cum colaborează instituțiile în contextul provocărilor actualei crize energetice și de securitate? Acum ai ocazia să aplici pentru A DOUA SESIUNE de stagii de practică pe care cabinetul meu parlamentar le oferă studenților, în acest an!”, se arată în call-ul pentru noua sesiune de stagii de practică publicat pe pagina https://hatos.ro/.

            Stagiul de practică se va derula atât la cabinetul parlamentar din Oradea, pe teren – în județul Bihor, cât și la Parlamentul României. Pe parcursul stagiului, studenții vor beneficia de oportunități de colaborare și networking, iar la finalul său vor primi o adeverință recunoscută la facultate și o scrisoare de recomandare.

            “Sunt profesor universitar și știu cât de important este pentru tineri să li se acorde încredere la început de drum și să învețe în contexte practice, alături de profesioniști din domeniu. Tocmai de aceea am hotărât, alături de colegii din cabinetul meu, ca, începând din acest an, să implicăm cât mai mulți tineri în activitățile parlamentare. Pe lângă dezideratul de a construi o carieră civică serioasă, ne propunem să le arătăm tinerilor din România că lucrurile chiar se pot schimba și că schimbarea e în puterea lor. Uită replicile din jur: „totul e politic, nu se poate face nimic, mai bine emigrezi”. Hai să vezi și tu că se poate!”, le transmite tinerilor profesorul universitar Adrian Hatos.

            Studenții interesați vor trimite un CV și o scrisoare de intenție la adresa: ahatos.senat@gmail.com. Termenul pentru transmiterea aplicațiilor este 26 octombrie 2022, iar interviul va avea loc în 29 octombrie. Locurile sunt limitate.

            În cadrul primei sesiuni de stagii de practică, organizate în perioada mai – iunie 2022, de către senatorul Adrian Hatos, din cei 18 candidați au fost selectați următorii cinci studenți:  Beatrice – Klara Ciubucă (Facultatea de Istorie, Relații Internaționale, Științe Politice și Științele Comunicării, Universitatea din Oradea), Cristina – Ioana Todoran (Facultatea de Drept, Universitatea din Oradea), Robert Cosma (Facultatea de Științe Socio – Umane, Universitatea din Oradea), Dumitrița Ciobanu (Facultatea de Istorie, Relații Internaționale, Științe Politice și Științele Comunicării, Universitatea din Oradea) și Paula Oșvat (Facultatea de Drept, Universitatea din Oradea).

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News