Se scumpesc gazele si curentul, incepand cu 1 octombrie 2017. Cu cat vom plati mai mult
Economic

Se scumpesc gazele si curentul, incepand cu 1 octombrie 2017. Cu cat vom plati mai mult

chilipirul-zilei.ro/
Prețul gazelor pentru consumatorii casnici va crește, cu cca. 6% incepand cu 1 octombrie, a anuntat, marți, Emil Calotă, președintele Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), in cadrul Comisiei de industrii și servicii din Camera Deputaților.

Propunerile pe care le avem în acest moment în mapă, și pe care colegii mei din Comitetul de reglementare probabil le-au discutat, arată că, pentru trimestrul IV, pentru consumatorii din categoria B1, cei casnici, creșterea medie va fi în jur de 6%„, a declarat Emil Calota, citat de Agerpres

Şi preţul energiei electrice pentru consumatori casnici, alimentaţi în sistem reglementat, va creşte, de la 1 octombrie, cu circa 5%, potrivit unui comunicat ANRE.

Având ȋn vedere că tarifele CPC propuse de FUI pentru trimestrul IV 2017 nu au respectat prevederile Metodologiei de stabilire a tarifelor aplicate de furnizorii de ultimă instanță clienților finali, aprobată cu Ordinul ANRE nr. 92/2015, depășind limitele prevăzute de aceasta, Comitetul de reglementare al ANRE le-a avizat, cu modificări.„. se arata in comunicatul ANRE.

decathlon.ro

Astfel, a rezultat o creștere medie, la nivel național, a tarifelor CPC cu 0,03 lei/kWh, față de creșterea medie cu 0,1 lei/kWh care ar fi rezultat conform propunerilor FUI.