S-a lansat licitatia pentru construirea pasajelor de la Piata Gojdu, dintre Catedrala Ortodoxă și Casa de Cultură si a pietei pietonale care va lega Piata Unirii de Cetate
Stiri Oradea

S-a lansat licitatia pentru construirea pasajelor de la Piata Gojdu, dintre Catedrala Ortodoxă și Casa de Cultură si a pietei pietonale care va lega Piata Unirii de Cetate

Ieri, 10 martie 2021, a fost publicat pe site-ul Primăriei Oradea www.oradea.ro anunțul de participare la licitația  „Execuția lucrărilor pentru obiectivul de investiții „Coridor de mobilitate urbană durabilă în piața Emanuil Gojdu din Oradea – Etapa I”, cod SMIS 126216, Cod unic: 4230487/2021/17.”

Data limită de depunere a ofertelor în SICAP este 19 aprilie 2021, ora 15:00. Informații suplimentare pot fi obtinute accesând site-ul www.e-licitatie.ro  – anunț de participare nr. CN 1029040

Criteriul de atribuire este cel mai bun raport calitate – preț.

Valoarea estimată a lucrărilor este 91.368.147,55 lei fără TVA, iar durata contractului este de 24 de luni.

interlink.ro

Acest proiect este unul dintre cele mai complicate proiecte din ultimii 20 de ani care se va derula în Oradea. Pasajul subteran din Piața Gojdu, dintre Catedrala Ortodoxă și Casa de Cultură a Sindicatelor, va avea deasupra o piață pietonală, care va lega centrul orașului Oradea prin Parcul 1 Decembrie de Cetate. 

Implementarea proiectului „Coridor de mobilitate urbană durabilă în piața Emanuil Gojdu din Oradea” va rezolva deficiențele de trafic care afectează semnificativ transportul public, Piața Emanuil Gojdu fiind punctul de întâlnire a peste 80% dintre traseele de tramvai și autobuz din municipiul Oradea și promovează transportul nemotorizat.

Prin implementarea proiectului se vizează reorganizarea traficului în zona Pieței E. Gojdu și a Parcului 1 Decembrie, prin separarea fluxului de circulație rutieră de cea pietonală și liniile de tramvai prin construirea de drumuri cu benzi dedicate transportului public de călători și prin redirecționarea în subteran a altor fluxuri de circulație rutieră existente. Se va asigura în acest fel separarea acestui tip de circulație de liniile de tramvai pe întreaga lungime a acestora în zona proiectului, prin subtraversare (drumuri cu bandă dedicată pentru autobuze) sau prin treceri la nivel cu liniile de tramvai și se va reamenaja infrastructura rutieră la care se intervine în acest scop prin bretele și benzi de încadrare.

Proiectul prevede astfel crearea unui coridor de mobilitate urbană durabilă din Piața Emanuil Gojdu – Vasile Alecsandri, printr-o abordare integrală bazată pe Planul de Mobilitate Urbană Durabilă al Municipiului Oradea.

Ne găsești și pe Google News