Doua noi centre de vaccinare in Oradea si Bratca. Ce vaccin se va administra in aceste centre
Sanatate

Doua noi centre de vaccinare in Oradea si Bratca. Ce vaccin se va administra in aceste centre

Începând din data de 15.03.2021 în județul Bihor vor fi deschise două centre de vaccinare cu trei noi fluxuri de vaccin Moderna. Două fluxuri vor funcționa în Municipiul Oradea la Centrul de vaccinare din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Oradea,  Staționar III (Maternitate) – str. Calea Clujului nr. 50, iar cel de-al treilea în localitatea Bratca, la Centrul de vaccinare din Căminul Cultural Bratca – Str. Principală nr. 115. Noile fluxuri sunt deja operaționale pentru programare pe platforma RoVaccinare, iar procesul de vaccinare va începe din 15 martie, fiecare flux având capacitatea de vaccinare de 60 de persoane pe zi.

Programarea este disponibilă pentru persoanele vulnerabile care, potrivit Strategiei Naționale de Vaccinare împotriva COVID-19, fac parte din etapa a II-a, respectiv persoane cu vârsta peste 65 ani, persoane aflate în evidență cu boli cronice, persoane încadrate într-un grad de handicap, însoțitorii acestora și persoanele care locuiesc la același domiciliu cu acestea.

Modalitățile de planificare la vaccinare pentru bolnavii cronici și persoanele cu vârsta de 65 ani și peste sunt următoarele:

  • prin intermediul platformei electronice (de către beneficiar sau aparținător),
  • prin medicul de familie / curant,
  • prin call center, la numărul unic 021. 414.44.25,
  • la numărul de suport destinat județului Bihor 021. 414.44.59

Reamintim totodată faptul că, în urma recomandărilor Grupului Științific și Medical din cadrul Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19, a Ministerului Sănătății și a Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România, s-a luat decizia renunțării la limita de vârstă pentru administrarea vaccinului produs de compania AstraZeneca. Astfel, vaccinul AstraZeneca poate fi administrat adulților cu vârsta peste 18 ani, conform rezumatului caracteristicilor produsului, fără a fi impusă o limită superioară de vârstă.

interlink.ro

 În județul Bihor centrele de vaccinare unde persoanele eligibile se pot vaccina cu vaccinul AstraZeneca sunt:

Parter clădire internat  –
Colegiul Tehnic „Traian Vuia” Oradea

Strada Tudor Vladimirescu nr. 82, Oradea

Municipiul Oradea

Sala de sport – Centrul I – Colegiul Național „Octavian Goga” Marghita

Calea Republicii nr. 69A, Marghita

Municipiul Marghita

Sala de sport Beiuș Centrul I

Piața Samuil Vulcan nr. 18 Beiuș

Municipiul Beiuș

Sala de sport Sântandrei

Str. Principală nr. 449, Sântandrei

Comuna Sântandrei

Ne găsești și pe Google News