S-a incheiat licitatia pentru amenajarea strazii Vasile Alecsandri. Cum va arata aceasta (FOTO)
Stiri Oradea

S-a incheiat licitatia pentru amenajarea strazii Vasile Alecsandri. Cum va arata aceasta (FOTO)

S-a încheiat licitația pentru amenajarea străzii Vasile Alecsandri, pentru care au fost depuse patru oferte, respectiv SC Gavella Com, SC Electroconsult Sildac, Euriteh și Ceziana Star SRL. Contractul a fost atribuit asocierii SC Gavella Com SRL – Porfido Ed Arte Consorzio Stabile – SC Rimoteh SRL, la prețul de 4.118.136 lei fără TVA. Urmează ca în această săptămână să aibă loc semnarea contractului cu firma câștigătoare, iar săptămâna viitoare va avea loc predarea amplasamentului.

Poliția Locală îi va informa în această perioadă pe cetățeni că în data de 11 septembrie vor începe lucrările de modernizare a străzii V. Alecsandri și drept urmare nu vor mai putea să parcheze în acest perimetru. Prin transformarea străzii V. Alecsandri în pietonală ne dorim să legăm Piața Unirii de Cetatea Oradea, pentru că, așa cum am mai amintit, un obiectiv important este extinderea spațiilor pietonale din zona centrală și atragerea turiștilor”, a declarat Florin Birta, viceprimarul municipiului Oradea.

Lucrările vor dura aproximativ 6 luni și vor consta în amenajarea carosabilului cu cubeţi de piatră porfir – pe zona centrală, amenajarea trotarului cu plăci de piatră porfir – pe zonele laterale, precum și amenajarea a două platforme de containere subterane. Totodată se va realiza rețeaua de canalizare meteorică ppentru preluarea apelor de pe carosabil și trotuar, respectiv de la burlanele clădirilor. În ceea ce privește iluminatul public, pe stradă se vor monta corpuri de iluminat de tip LED pe suspensii din oțel flexibil inoxidabil.

În paralel cu lucrările de modernizare a străzii, în prezent se lucrează și la reabilitarea fațadelor clădirilor situate pe strada V. Alecsandri. Astfel se lucrează la clădirea situată la nr. 9 și sunt aproape finalizate fațadele clădirilor de la numerele 5, 6, 13 și 15. Totodată au fost semnate contracte pentru nr. 4 și nr.19, urmând să fie semnate contractele de reabilitare pentru imobilele de la nr. 2, 3, 7, 11 și 17, unde lucrările ar trebui finalizate până în cursul lunii iunie anul viitor.

 

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News