Record de viteza pe Calea Aradului. Un tanar de 24 de ani surprins de radar cu 175 km/h
Stiri Oradea

Record de viteza pe Calea Aradului. Un tanar de 24 de ani surprins de radar cu 175 km/h

În perioada 26 – 27 februarie a.c., poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităţii.

Acţiunile poliţiştilor bihoreni au vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea cu viteză excesivă şi depăşirea limitelor legale de viteză.

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic în cele două zile, au fost aplicate 263 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 140.625 lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 30 de permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute 11 certificate de înmatriculare și au fost constatate 16 tamponări.

173 de sancțiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 14 pietoni au fost sancționați pentru traversări neregulamentare, 16 participanţi la trafic au fost sancţionaţi pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă, șase sancțiuni au fost aplicate pentru punerea în circulație a unor autovehicule care prezentau defecțiuni tehnice, șapte pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor, iar 47 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere.

interlink.ro

Astfel, miercuri, 27 februarie a.c., la ora 22.45, pe strada Calea Aradului din municipiul Oradea, în zona aeroportului, polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene au depistat în trafic un tânăr de 24 de ani, din Oradea, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 175 de km/h, înregistrată radar, în zona de limitare a vitezei de deplasare la 70 de km/h.

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News